Stil de viata
Ce nu stiai despre obiecte pe care le folosesti zi de zi
Exista lucruri si obiecte pe care le folosim zi de zi si despre care nu stim chestiuni esentiale. Se intampla sa nu fim atenti intotdeauna la detalii si sa omitem aceste informatii, ori poate pur si simplu nu ne punem intrebarile corecte. De exemplu, stiai motivul real pentru care facem dunga la pantaloni? Dar de ce avem mot la caciula? Ne lamurim imediat!
Ce nu stiai despre obiecte utilizate zi de zi
1. De ce au caciulile si palariile mot?
Poate ai observat ca multe modele de palarii vin cu un… mot la pachet! Te-ai intrebat vreodata care este utilitatea lui si de ce este atasat? Ei bine, primul mot la caciula a aparut in secolul XIX, printre marinarii francezi. Deoarece tavanul cabinelor era foarte jos, motul avea rolul de a… amortiza loviturile la cap! In timp, a fost pastrat din motive pur estetice pana in zilele noastre.
2. De ce exista o gaura in batul de la acadea?
Ai observat ca in partea de sus a batului de la acadea exista o gaura mica? Cel mai vehiculat motiv, care este de fapt un mit, e acela ca ar preveni sufocarea in cazul in care un copil ar inghite batul. De fapt, gaura respectiva are o utilitate strict in productie, fiind locul prin care este „umpluta” acadeaua!
3. De ce avem dunga la pantaloni?
In zilele noastre este inacceptabila lipsa dungii la pantaloni in contextele oficiale, de gala. Practic, dunga pantalonilor este semnul desavarsit de eleganta. Ei bine, acest obicei isi are radacinile tot in secolul XIX, cand in Europa a luat amploare productia de haine. Transporturile masive peste mari si tari au necesitat economie de spatiu, asa ca pantalonii (si nu numai), au inceput sa fie impaturiti in vederea economiei de spatiu… cu dunga! Astfel, dunga a devenit acceptata ca facand parte din vestimentatie si pastrata pana in zilele noastre!
4. De ce exista un mic „buzunar” in lenjeria intima a femeilor?
Lenjeria intima a femeilor este prevazuta cu un mic „buzunaras” la interior. Motivul cel mai vehiculat a fost acela ca ar servi pentru ascunderea unor obiecte mici si foarte valoroase. Ei bine… e fals! Motivul real este ca, in timp ce restul chilotului poate fi confectionat din diverse materiale, de la sintetic la natural, acea parte interioara trebuie sa fie neaparat din fibra naturala si moale, din motive de confort si sanatate. Astfel, producatorii au adaugat inca un strat de material care formeaza un mic buzunaras, astfel incat sa protejeze zonele sensibile ale femeilor.
CITESTE SI: Cum indepartezi zgarieturile de pe mobilier cu ajutorul unei nuci
Zgarieturile de pe mobilier sunt extrem de frustrante si orice femeie stie asta. Din pacate, nu exista foarte multe solutii care te ajuta sa scapi de ele, asa ca de cele mai multe ori ramai cu mobila zgariata si eventual acoperi zona afectata cu un obiect de decor. Acum poti scapa usor de aceste zgarieturi cu un ingredient la care nici nu te-ai fi gandit vreodata: nucile!
Este vorba despre o tehnica foarte simpla care functioneaza pe bune! Daca zgarieturile de pe mobilier sunt foarte adanci, este posibil sa nu iti ofere rezultatele cele mai bune, insa cu siguranta aspectul obiectului va fi imbunatatit considerabil. Daca este vorba despre zgarieturi sau chiar pete superficiale, vei reusi sa le elimini foarte rapid, pentru totdeauna.
Tot ce trebuie sa faci este sa cureti de coaja o nuca si, cu miezul ei, sa freci zgarieturile de cateva ori, de la un capat la altul. Dupa asta, maseaza usor cu degetele zona afectata pentru ca uleiul natural din miezul de nuca sa patrunda in fibra lemnului si sa poata umple zgarietura. Repeta procedura de doua-trei ori daca este necesar si apoi lasa uleiurile sa actioneze timp de jumatate de ora. Lustruieste zona cu o carpa curata si foarte moale. Vei ramane impresionat de efectul pe care o simpla nuca il poate avea!
Zgarieturile adanci pot fi umplute, uneori, cu o pasta foarte fina obtinuta din miez de nuca si apa. Aici insa au un rol important nuanta si structura lemnului. Un alt ingredient care te ajuta sa indepartezi zgarieturile si petele de pe mobila din lemn este lamaia. Amesteca 10 picaturi de suc de lamaie cu 10 picaturi de ulei de masline si , cu ajutorul unui prosop moale, lustruieste zona afectata.
sursa foto: jemshomes.com