Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ce obiecte trebuie să cureți mai des ca să nu contractezi virusul răcelii

Toamna și iarna sunt anotimpurile în care oamenii răcesc mai des decât în restul anului. Specialiștii recomandă curățarea mai des a anumitor obiecte care ”depozitează” bacterii și virusuri, printre care și cel al gripei sau răcelii.

Zi de zi folosim telefonul mobil, este practic o extensie a noastră căci îl avem la noi chiar și când dormim sau când mergem la toaletă. Tocmai de aceea este bine să îl dezinfectăm mai des pentru ca virusul să fie dat la o parte. Folosește o cârpă cu microfiber pe care pulverizează spirt sanitar.

Nu este ceva rău dacă vei curăța telefonul mobil de mai multe ori pe zi, ba chiar este indicat. Alte suprafețe pline de bacteriile sunt masa, mânerul ușii, tastatura de la laptop, mouse-ul și, în mod surprinzător, robinetul.

În privința chiuvetei cel mai bun dezinfectant este bicarbonatul de sodiu. În combinație cu oțetul, aceste două ingrediente vor curăța chiuveta de mizerie dar și de bacterii.

Atenție mare trebuie să avem și la scaunele mașinii, care pot fi spălate și ele cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Amestecă bine aceste ingrediente și pulverizează pe scaune și curăță și volanul.

Apropo, care e diferența între gripă și răceală?

Pentru a te putea trata corespunzator este esential sa stii ce boala indica simptomele pe care le ai. Medicul isi da seama din primul moment daca suferi de o raceala minora sau de o gripa severa.

In mod evident, raceala este mai usoara decat gripa. Ea actioneaza pe o durata mai scurta de timp, iar simptomele nu sunt atat de severe ca in cazul gripei.

In general, o raceala debuteaza lent cu simptome precum stranutul, oboseala si durerile in gat. Desi acestea sunt suparatoare, ele nu sunt extrem de grave.

De cele mai multe ori pielea isi modifica nuanta si devine usor galbuie sau palida, iar mucozitatile nazale cresc cantitativ si isi modifica textura. Daca este tratata la timp raceala dispare usor si iti permite sa iti desfasori activitatile zilnice in continuare.

Atunci cand te confrunti cu o gripa debutul este unul mult mai agresiv, cu stari de oboseala puternice, dureri de cap, dureri in gat, temperatura ridicata a corpului, dureri musculare, senzatie de greata, frisoane si chiar tuse.

Aceasta te tine la pat cel putin cateva zile si daca nu este tratata in mod corespunzator poate dezvolta complicatii. Este indicat sa mergi la medic cat mai curand posibil si sa urmezi cu strictete tratamentul pe care acesta il va prescrie.

Racelile pot aparea pe tot parcurusl anului daca nu te protejezi de curent, daca sistemul tau imunitar nu este suficient de puternic sau daca iei contact cu un virus care iti afecteaza caile respiratorii.

Gripa se intalneste frecvent in timpul sezonului rece, cand sistemul imunitar este sensibil. Ea se poate manifesta care urmare a unor epidemii puternice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top