Connect with us

Revistateo.ro

Ce poti face cu mileurile vechi. VIDEO

Stil de viata

Ce poti face cu mileurile vechi. VIDEO

Ce poti face cu mileurile vechi, din moment ce nu mai sunt la moda? Ai fi surprinsa sa afli ca acestea nu mor niciodata. Chiar daca nu le mai pui pe televizor sau pe mobilier, ele trebuie sa existe in casa ta.

O tanara pe nume Sarah a avut o idee ingenioasa, care s-a viralizat in scurt timp. Videoclipul cu transformarea mileurilor in lustre a strans peste 2.800.000 de vizualizari pe Youtube si este, de departe, una din cele mai tari lucruri vazute vreodata.

Ca sa obtii rezultatul din clip, ai nevoie de niste aracet si baloane. Tot ce trebuie sa faci este sa lipesti mileurile pe baloane. La final, sparge baloanele si vei obtine lustra ta preferata. Nu ramane decat sa introduci o lampa sau un bec inauntru si e gata de pus in camera!

De unde vin macrameurile si mileurile

Cuvantul „macrame” vine din araba. „Migramah” inseamna franj, iar in turca „prosop” sau „servetel”. Mileurile si macrameurile erau folosite drept pelerine pentru camile si cai. Acestea aveau rolul de a proteja animalele de muste si de praful crunt din desert.

Cu toate ca aceste piese decorative exista din secolul XIII, relatari despre arta innodarii mileurilor exista din perioada asirienilor si babilonienilor. Europa a cunoscut macrameurile si mileurile odata cu invazia maurilor in tarile din sud.

Erau folosite pentru impodobirea anumitor costume, dar si ca fete de masa si asternuturi sau draperii. Epoca hippie le-a scos din anonimat in anii ’70. Hippiotii le-au folosit pentru prima oara ca decoratiuni pentru pereti, dar si ca articole vestimentare.

Ai pește de sticlă bibelou? Poți primi 500 DE LEI acum!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top