Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ce problemă de sănătate ascunde gura uscată

Foarte multe persoane se confruntă cu uscăciune a gurii. Deși este un lucru normal în cele mai multe dintre cazuri, gura uscată poate fi și semnul unei boli extrem de grave.

În cazul în care ești nervos sau deshidratat, uscăciunea gurii este un simptom obișnuit. Toată lumea trece la un moment dat prin această situație, iar soluția este o hidratare eficientă. Însă, atunci când se întâmplă în mod frecvent să ai gura uscată, s-ar putea să suferi de xerostomie.

Gura uscată, cunoscută medical sub numele de xerostomie este situaţia în care nu există suficientă salivă pentru a păstra gura umedă. Uscăciunea este rezultatul unei scăderi a cantității obișnuite de salivă, care e produsă de glandele salivare și, în mod frecvent, este și un efect secundar al medicamentelor. 1 din 5 persoane din lume suferă de uscăciune a gurii.

În mod mai rar, uscăciunea gurii poate fi cauzată și de o boală care afecteaza în mod direct gandele salivare.

Una dintre principalele cauze ale apariției uscăciunii gurii este menopauza. Schimbările hormonale cauzează uscarea secrețiilor în întregul organism.

Problemele nazale sunt, de asemenea, vinovate pentru apariția uscăciunii gurii. Respirația constantă pe gură se poate întâmpla atunci când nasul este înfundat sau apare o alergie.

Și medicamentele împotriva congestiei nazale sunt vinovate de uscăciunea gurii. Pe lângă faptul că reduc secrețiile nazale și îmbunătățesc respirația, aceste medicamente reduc mucusul din nas, ceea ce duce la uscăciunea nasului. Utilizate mai mult timp, medicamentele împotriva congestiei nazale duc la uscăciunea cavității bucale și a cavității nazale.

Persoanele cu reglux gastresofagian pot avea gura uscată

Cei care suferă de reflux gastroesofagian se pot confrunta, de asemenea, cu o uscăciune a gurii. Acizii gastrici trec prin esofag și gât și provoacă inflamații și iritații, care pot usca gâtul și gura.

Și cafeaua consumată în mod excesiv poate duce la deshidratare. Cofeina este un diuretic, care provoacă urinare frecventă, în timp ce taninurile provoacă uscăciunea în gură.

Puține persoane știu, însă și lupusul și artrita reumatică pot cauza sindromul Sjogren secundar, o boală care atacă mucoasa și glandele salivare și duc la uscăciunea gurii și a ochilor.

De asemenea, și dacă ai diabet poți suferi de xerostomie, așa că verifică-ți în mod constant glicemia în cazul în care simți mereu că ai gura uscată și nu găsești o cauză anume a acestei probleme.

Citește și: 9 semne că ai probleme de sănătate grave! Pe primul, multe persoane îl ignoră

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top