Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

Ce probleme ascund mâncărimile scalpului

Mâncărimile scalpului nu trebuie ignorate. Ele pot anunța o anumită afecțiune a scalpului, așa că e mai ușor să previi problema decât să o tratezi.

Mâncărimile scalpului trebuie luate în serios

Nu doar mătreața cauzează sensibilitate scalpului. Anumite produse pentru îngrijirea părului pot provoca alergii serioase.

„Există multe cauze care pot aduce şi simptome deranjante la nivelul scalpului, precum iritaţia, înroşirea, descuamarea sau mâncărimea.

Însă, înainte de a căuta soluţia potrivită, este necesar să se încerce identificarea şi corectarea problemei medicale sau nutriţionale care a adus această simptomatologie”, explică cercet. dr. Horaţiu Albu, master în biologia moleculară pentru site-ul csid.ro.

Printre cauzele mâncărimilor se numără dermatita seboreică, psoriazisul ori diferite infecții microbiene și fungice ale scalpului.

CITEȘTE ȘI: 6 greșeli grave pe care le faci în îngrijirea părului

Remedii eficiente pentru scalpul uscat

„Dermatita seboreeica este, de fapt, o formă mai gravă de mătreaţă, în acest caz, situaţia agravându-se prin înroşirea scalpului, aspect gras, mâncărime frecvenţă.

Această problemă se poate extinde şi la nivelul fetei sau a corpului, de aceea este bine să fie tratată adecvat, prin folosirea mai multor produse topice”, afirmă specialistul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top