Sanatate
Ce reguli sa respecti pentru a scapa de refluxul gastroesofagian
Refluxul gastroesofagian este o problema cu care multe persoane se confrunta. Apare din mai multe motive. Insa, daca vei respecta cateva reguli simple vei putea scapa de problema suparatoare. Desigur, este ideal sa mergi si la medic pentru mai multe informatii, insa regulile de mai jos iti pot veni in ajutor.
Cum scapi de refluxul gastroesofagian
Evita anumite alimente precum: bauturile acidulate, cafea, citrice, rosii, vin, otet, ciocolata, alcool, menta, ceapa cruda, usturoi crud.
Renunta la anumite obiceiuri precum fumatul. De asemenea, renunta la mancarea procesata.Evita mancarea prajita.
Este bine sa ai trei mese principale pe zi si doua gustari. De asemenea, ultima masa trebuie sa fie cu trei ore inainte de culcare. Astfel nu risti sa mananci mai mult decat ar trebui si mancarea va fi digerata inainte sa adormi.
Include in alimentatia ta mai multe fibre. Vor reduce refluxul gastro-esofagian. De aceea este bine sa consumi cat mai multe fructe si legume. Iar una dintre mesele principale ar trebui sa nu contina carne.
Renunta la bauturile acidulate sau de alt fel si consuma numai apa. Poti consuma anumite alimente care te ajuta sa reduci refluxul gastro-esofagian. Mai jos vei gasi o lista cu cateva dintre ele.
Alimente pe care le poti consuma pentru a reduce refluxul gastroesofagian
Peste: Somon, pastrav, calcan, biban.
Carne de pasare: piept de pui, carne de curcan.
Legume: spanac, salata verde, kale, broccoli, sparanghel, telina, castraveti, dovlecei, vinete, cartofi dulci, morcovi, cartofi, sfecla, ciuperci.
Fructe crude: banana, papaya, pepene.
Fructe uscate: curmale, stafide, nuca de cocos.
Nuci si seminte: fistic, nuci, seminte de dovleac, seminte de susan, migdale, seminte de pin.
Paine si cereale: paste din cereale integrale, paine din cereale integrale etc.
Poti respecta regulile de mai sus, insa este ideal sa consulti si medicul pentru a primi informatii mai multe si pentru a nu mai avea probleme cu refluxul gastroesofagian.
Aciditatea afectează echilibrul organismului tău
Stilul de viaţă contemporan şi ritmul alert al acestuia pot avea ca rezultat multe consecinţe negative. Stresul, alimentaţia necorespunzătoare şi obiceiurile nesănătoase pot avea un impact negativ asupra corpului, perturbând echilibrul acido-bazic. Unul dintre principalele motive pentru aciditatea corpului este modul în care ne hrănim.
Pentru a reface echilibrul acido-bazic organismul apelează la depozitele de minerale din corp (cel mai mare depozit îl reprezintă oasele).
Un organism hiperacid este predispus să se îmbolnăvească mai uşor, iar starea generală este una lipsită de vitalitate. Cele mai des întâlnite probleme ale organismului hiperacid sunt: arsurile stomacale, oboseala permanentă, slăbirea ţesutului conjunctiv, întinderile musculaturii gâtului şi spatelui, slăbirea capacităţii de concentrare, apatia, neatenţia, lipsa energiei, depresia, paloarea şi slăbirea elasticităţii pielii.
Cum apare aciditatea?
Consumăm prea puţine alimente alcaline şi prea multe alimente acide, în special carne, grăsimi, zahăr şi alcool – acestea sunt greşeli pe care le facem zilnic. Stresul şi mediul poluat contribuie la aciditate; aceşti factori însă sunt greu de înlăturat, în schimb putem să alegem să avem o alimentaţie mai bună.
Mineralele alcaline din ProBalance sunt cheia
Mineralele alcaline echilibrează proporţiile substanţelor acide şi bazice în corp. Carbonaţii şi citraţii sunt substanţele de care corpul are nevoie pentru a-şi menţine acest echilibru.
Vestea bună este că ProBalance (de la LR Health & Beauty) conţine aceste elemente esenţiale şi contribuie la menţinerea echilibrului reacţiilor biochimice din organism. Acest echilibrul acido-bazic înseamnă un raport egal între cantitatea de acizi şi de baze.
Consumat zilnic, ProBalance are grijă să regleze aceste raporturi în organismul tău şi să-ţi ofere un echilibru. Pentru o eficacitate mai bună se recomandă combinaţia de ProBalance cu gelul de băut Aloe Vera, care poate accelera şi îmbunătăţi absorbţia acestor minerale şi contribuie la o refacere mai rapidă a organismului.
Probalance conţine săruri minerale atent selecţionate şi oligoelemente importante: potasiu, magneziu, calciu, cupru, crom, molibden. Nu conţine lactoză.
Categorii de alimente
1. Produse alcaline: cartofi, fructe, legume, verdeţuri.
2. Produse acide: carne, mezeluri, caşcaval, brânză, semipreparate, zahăr, cafea, ciocolată, alcool.
3. Produse neutre: unt, uleiuri vegetale, fasole verde.
Cum poţi afla aciditatea organismului tău? Verifică-ţi singur pH-ul!
Dacă doreşti să verifici pH-ul din urină, îţi recomandăm să efectuezi testul folosind benzile de testare a pH-ului de cel puţin 2 sau 3 ori pe zi (dimineaţa, după amiaza, seara). Este normal dacă dimineaţa şi seara nivelul pH al urinei se află în aria acidă. În timpul zilei, pH-ul ar trebui să fie mai alcalin. PH-ul se împarte în acid (pH 0 – 6,8), neutru (pH 6,8 – 7,2) şi alcalin (pH 7,2 – 14). Dacă urina în mijlocul zilei este acidă, motivul poate fi consumul unor astfel de produse în ultimele zile sau poate indica, de asemenea, aciditatea corpului.