Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Ce sa nu faci de Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor

Nascut la inceputul veacului al XIII-lea, intr-o familie de tarani din satul Basarabov, in sudul Dunarii, apartinand in vremea aceea regatului Bulgariei, Sfantul Dimitrie a purtat din frageda pruncie lupte acerbe pentru a dobandi o viata virtuoasa, in post si rugaciune.

Intr-o zi, pe cand se dusese sa pasca animalele, a calcat pe un cuib acoperit de ierburi si a strivit puisorii care se aflau in el. Profund mahnit, s-a hotarat, spre pocainta, sa lase descult timp de trei ani, fie iarna, fie vara, piciorul care strivise cuibul, fapta considerata de el a fi ca o crima.

Ce sa nu faci de Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor

1. Nu trebuie sa uiti de cei plecati dintre noi. Mergi la cimitir si aprinde cate zece lumanari pentru cei care au murit fara lumina.

Citeste si: Rugaciune catre Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor

2. Nu se spala haine

De ziua Sfantului Dimitrie cel Nou al Bucurestilor, nu trebuie sa speli haine, dar nici sa faci curatenie in casa. ACest lucru atrage ghinionul casei si a celor care locuiesc in ea.

3. Nu uita sa inchei socotelile de peste an. Samedru era socotita si ca o zi a soroacelor, cand se terminau invoielile incheiate intre stapanii oilor si ciobani la San-George, de unde si zicerea ca „la San-George se incaiera cainii, iar la Samedru se sfadesc stapanii”.

4. Nu se uita de cei batrani si nevoiasi si li se ofera mancare si fructe de toamna.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top