Connect with us

Revistateo.ro

Dacă și tu faci duș cu apă fierbinte ar trebui să știi că nu este un obicei sănătos. Află ce se întâmplă când faci asta și ce riscuri implică.

Sanatate

Ce se întâmplă când faci duș cu apă fierbinte

Foarte multe persoane aleg să facă duș cu apă fierbinte. Ceea ce mulți nu știu este că acest obicei poate dăuna sănătății. Iată ce se întâmplă atunci când faci asta și de ce este bine să eviți acest obicei.

Ce se întâmplă când faci duș cu apă fierbinte

1. Riști să dezvolți anumite afecțiuni cardiovasculare. Conform studiilor, persoanele care fac duș cu apă fierbinte și se află și într-un climat cald, riscă să dezvolte anumite afecțiuni cardiovasculare. Din acest motiv este bine ca apa să aibă o temparatură potrivită, astfel încât să se evite astfel de situații.

2. Pielea va deveni uscată. Din cauza temperaturii ridicate a apei, umiditatea pielii va scădea. Din acest motiv se va usca. Și, în timp, tegumentul va deveni crăpat.

3. Are un impact negativ asura tensiunii arteriale. În urma unui duș fierbinte poate să apară vasodilatația. Astfel, inima trebuie să depună un efort suplimentar pentru a putea pompa sângele. Din acest motiv este bine ca persoanele care au probleme cardiace să evite dușurile cu apă fierbinte.

CITEȘTE ȘI: 5 greseli pe care le faci la dus. Atentie la punctul 2!

CITEȘTE ȘI: Uite ce trebuie sa faci si tu dupa fiecare dus!

4. Poate să apară greața. Dușul fierbinte duce la apariția schimbărilor la nivel circulator. De aceea nu este exclus ca unele persoane să se confrunte cu senzația de greață. Este recomandat să se evite astfel de dușuri mai ales imediat după masă.

Dușul cu apă rece, pe de altă parte, are rolul de a întări sistemul imunitar. Potrivit studiilor, astfel de dușuri sunt recomandate în anumite situații. În schimb, apa fierbinte produce modificări la nivelul tensiunii arteriale și la nivelul ritmului cardiac. Poate fi periculos mai ales în condițiile în care s-a consumat alcool înainte.

Acestea sunt motivele pentru care este bine să fie evitat dușul cu apă fierbinte. Poate duce la apariția unor probleme. În schimb, uneori, dușurile cu apă rece sunt recomandate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top