Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla in corpul tau cand consumi bauturi acidulate

Sanatate

Ce se intampla in corpul tau cand consumi bauturi acidulate

Tu stii ce se intampla in corpul tau cand consumi bauturi acidulate? Cu toate ca acestea ne racoresc si avem senzatia ca ne hranesc, pentru ca multe dintre ele scad pofta de mancare sanatoasa si o creste pe cea de tip fast-food, acestea reprezinta un pericol pentru buna functionare a organismului.

Ce contin cu adevarat bauturile acidulate

Dincolo de colorantii despre care stim cu totii ca sunt nesanatosi, chiar si bauturile acidulate asa-zis dietetice contin fosfati sau acid fosforic. Acesti fosfati cresc durata de conservare a sucurilor si le imbunatatesc aroma.

Conform mai multor studii realizate in ultimii ani de cercetatorii mai multor tari europene, sucurile acidulate trebuie consumate cu moderatie spre deloc. Aceste bauturi colorate si extrem de aromate pot duce la osteoporoza. Colorantii si celelalte chimicale ataca oasele si mananca din dinti. Nivelurile de acid fosforic diminueaza din calciu si ataca gingiile.

Culoarea maro a multor sucuri acidulate provine de la colorantii artificiali. Cei doi aditivi periculosi pentru sanatate sunt metilimidazolul-2 si metilimidazolul-4. Tot aceste substante sunt responsabile de aparitia cariilor.

Nu doar consumul de bauturi alcoolice distruge ficatul, ci si al bauturilor acidulate. Aportul excesiv de zahar afecteaza celulele si instaleaza treptat diabetul. De asemenea, zaharul in exces conduce la obezitate, noteaza healthyfoodteam.com.

Specialistii avertizeaza ca o singura doza de suc colorat pe zi creste riscul de a suferi de diabet zaharat de tip 2. Acest tip de suc este periculos si pentru buna functionare a sangelui si a inimii. De asemenea, cresterea de zahar in sange a fost asociata cu dementa si producerea bolii Alzheimer.

CITESTE SI: Lista cu E-urile periculoase din alimente

E-urile, sau aditivii alimentari, sunt introdusi in hrana pe care o consumam zilnic din magazine pentru a da arome speciale, a colora produsele si mai ales pentru stabilitatea si rezistenta acestora.

Insa stabilitatea si rezistenta produselor alimentare in orice conditii nu garanteaza o sanatate stabila pentru noi.

Din seria e-urilor interzise oficial, dar folosite cu prisosinta, cele mai multe sunt folosite pentru a colora produsele, aici incluzand de la sucuri pana la gemuri. „Aditivii nu sunt nici necesari organismului si nici nu au o calitate nutritionala superioara produselor traditionale, naturale.

Totusi, majoritatea aditivilor alimentari sunt in general inofensivi insa consumul lor in cantitati mari sau a celor cu proprietati toxice si chiar cancerigene, poate determina alergii, stari de oboseala, greturi, dureri de cap, palpitatii, boli cardiovasculare si alte afectiuni grave”, sustine medicul nutritionist Mihaela Gribovschi.

Aditivii alimentari se impart in 24 de categorii, printre care sunt indulcitorii, colorantii, acidifiantii sau conservantii. Cele mai periculoase E-uri sunt: E102 (tartrazina – colorant galben pe care il gasiti in mustar sau diferite sucuri); E110 (indulcitor frecvent in prajituri cu efecte cancerigene); E124 (colorantul mezelurilor, de culoare rosie); E211 (conservant interzis in Statele Unite, dar liber in Romania); E123 (folosit tot pentru prajituri si jeleuri sau branzeturi prelucrate prin topire).

Alte E-uri periculoase: E 220/228: se gaseste in carnea de hamburgeri si provoaca alergii la nivelul pielii; E231: se gaseste in anumite citrice sub forma injectata, posibil cancerigen, este interzis in Australia si SUA; E233: cunoscut si ca Tiabendazol – toxic, se afla in citrice, interzis in Australia; E249/E252: se gaseste in mezeluri conservate prin sarare si in branza; E 621: glutamatul monosofic este prezent in supe concentrare si are efecte neurotoxice; E954: zaharina este folosita ca indulcitor in gumele de mestecat si bauturile racoritoare carbogazoase, posibil cancerigen.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top