Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla in corpul tau cand dansezi

Sanatate

Ce se intampla in corpul tau cand dansezi

Toata lumea stie ca miscarea ne da o stare de bine si ajuta la eliberarea endorfinelor, dar asta nu e tot. Stii cu adevarat ce se intampla in corpul tau cand dansezi? Cercetatorii de la Universitatea din Granada (Spania) au cateva vesti bune pentru sanatatea ta.

Cura impotriva insomniei, impotriva stresului si a bolilor cardiace presupune o activitate distractiva si antrenanta: dansul. In momentul in care dansezi, tensiunea revine la normal, iar tu vei putea dormi linistita toata noaptea.

Dansul este si un pretext excelent pentru socializare/ Miscarea imbunatateste memoria si tine la distanta bolile degenerative ale creierului.

Cercetatorii spanioli sustin ca miscarea in pasi de dans te scapa de tensiuni, de grijile de zi cu zi si de angoase. Specialistii au realizat studiul pe sute de persoane a caror activitate a fost monitorizata timp de 8 saptamani. O parte dintre participantii la studiu apartineau grupului de control, iar cealalta facea parte din grupul care urma terapia prin dans.

Cei care dansau frecvent in cele 2 luni de zile si-au imbunatatit autostima, nu au mai avut probleme cu tensiunea arteriala, in timp ce membrii grupului de control, care isi continuau activitatile obisnuite, continuau sa fie la fel de stresati si adormeau cu greu noaptea, scrie salud180.com.

CITESTE SI: Ce se intampla in corpul tau daca pierzi o singura ora de somn

Nu e de mirare ca dansul este prezent in mai toate culturile. Este forma prin care oamenii se insanatosesc din punct de vedere spiritual. Daca vrei ca organismul tau sa respire usurat dupa o zi de munca, stresanta, danseaza. Nu e obligatoriu sa urmezi cursuri de dans. Poti face asta la tine acasa, in stilul tau, fara sa te vada nimeni.

Pont: Doua ore de dans pe saptamana iti imbunatatesc performantele sexuale si iti redau increderea in propriile forte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top