Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi carne

Stil de viata

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi carne

Eliminarea cărnii din dieta ta poate fi dificilă, dar poate produce rezultate excelente pentru corpul tău și atunci face ca efortul să merite. Nu numai că este mai ecologic să renunțați la aceste proteine ​​animale, dar poate reduce factorul dumneavoastră de risc pentru anumite boli, poate avea efecte pozitive asupra aspectului dumneavoastră și vă poate crește durata de viață.

Există, de asemenea, dezavantaje care pot necesita măsuri preventive la partea vegetariană, deci aici este o defalcare a ceea ce se va întâmpla cu corpul dumneavoastră, în interior și în afară, dacă și când vă decideți să vă declarați un vegetarian.

Poți pierde în greutate

Trecerea la o dietă orientată spre vegetație poate fi o veste bună pentru talie. Potrivit cercetărilor efectuate de Dr. Neal Barnard de la Universitatea George Washington, persoana obișnuită care a apelat la o dietă pe bază de legume, sub supravegherea proiectului, a pierdut aproximativ 10 kilograme în intervalul de aproximativ 44 de săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Vegetarian versus carnivor – PLUSURI și MINUSURI. Tu ce alegi să fii?

Dezavantajul? O mulțime de vegetarieni noi prezintă un sentiment de balonare temporară atunci când efectuează schimbarea mare la un stil de viață fără carne, mai ales dacă noua dietă include o creștere a carbohidraților, cum ar fi fasolea.

Pielea ta s-ar putea îmbunătăți

Vitaminele din fructe și legume sunt cunoscuți pentru a combate radicalii liberi, care sunt cauze comune ale petelor de piele. Unele alimente care s-au dovedit a avea un nivel ridicat de activitate antioxidantă includ cireșe, citrice, prune și măsline.

Scade riscul de cancer

Conform cercetărilor, cel puțin 30% dintre cazurile de cancer au fost legate de obiceiurile alimentare, iar într-un studiu efectuat la pacienți s-a demonstrat că vegetarianismul a avut tendința de a avea un risc mai scăzut de a contracta cancere decât cei care au mâncat carne.

Vegetarienii au tendința de a avea o rată redusă a diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cele ale colonului (deoarece fibrele adăugate ajută la mutarea mai rapidă a agenților cancerigeni prin tractul digestiv), țesuturile stomacului, vezicii urinare, ovarelor, sânilor.

Scade riscul de boli cronice

Vegetarianismul s-a dovedit, de asemenea, o abordare sănătoasă pentru sănătate. Cercetătorii au descoperit că cei care au ales să elimine carnea din dieta lor au beneficiat de o scădere semnificativă a nivelului colesterolului (până la 35% pentru cei care au fost supuși altor proteine, cum ar fi soia sau nucile), ceea ce, la rândul lor, a redus riscul bolilor cardiovasculare, boli vasculare periferice și accidente vasculare cerebrale.

De asemenea, acest regim este legat de o scădere a nivelului tensiunii arteriale (hipertensiune arterială), a obezității, a inflamației și a diabetului de tip 2. Inflamația cronică este asociată cu o serie de afecțiuni pe termen lung, cum ar fi artrita, cancerul, bolile de inimă, astmul și alte tulburări degenerative.

Alte beneficii digestive la vegetarianism includ faptul că studiile arată o reducere a riscului de îmbolnăvire diverticulară.

Experții avertizează că aceste beneficii sunt disponibile numai pentru cei care au luat parte la o „dietă vegetariană bine planificată”, care include un aport ridicat de fructe și legume. Dacă vă apropiați corect, burtica vă va mulțumi probabil pentru că ați rezistat fără a consuma carne.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top