Sanatate
Ce se întâmplă cu copiii născuți prin cezariană încă din prima zi de viață
Copiii născuți prin cezariană sunt mai expuși la alergii decât cei care se nasc natural și asta din cauza alterării transferului natural al microbioticii intestinale materne noului născut. Aceste microorganisme au rolul de a pune în funcțiune procesul de maturizare al sistemului imunitar al bebelușului. Laptele matern exclusiv poate însă ajuta copilul să-și recupereze ecosistemul de bacterii benefice.
Între 30 și 35% din populația planetei suferă de un anumit tip de alergii, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Acest procent a tot urcat în ultima decadă, ba chiar s-a dublat față de perioadele anterioare. Cele mai comune afecțiuni alergice sunt astmul și rinită. Ultimele studii realizate de Organizația Mondială a Sănătății arată că pe lângă rinita alergică și astmul, alergia alimentară este tot mai răspândită mai ales în cazul copiilor.
CITEȘTE ȘI: ÎNTREBĂRILE VIITOARELOR MĂMICI ȘI RĂSPUNSURILE LOR
Stilul de viață al mamei afectează sănătatea viitorului copil, deoarece aceasta ingerează o serie de alimente cu potențial alergic ceea ce afectează ecosistemul microintestinal.
În timpul formării bebelușului, chiar înainte de naștere, se organizează o adevărată colonie de bacterii benefice, care imunizează copilul la factorii de mediu în mod natural. Născuți prin cezariană, acești copii vor avea probleme serioase deoarece se alterează ”microsocietatea” bacteriană benefică. Cercetătorii de la Universitatea din New York au ajuns la concluzia că riscul de alergii la copiii născuți prin cezariană este mai mare decât la cei născuți natural, crescând cu până la 50%.