Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă cu corpul tău după ce iei ANTICONCEPȚIONALE

Educatie

Ce se întâmplă cu corpul tău după ce iei ANTICONCEPȚIONALE

Pilulele anticoncepționale reușesc să le scoată orice povară de pe umerii femeilor atunci când vor să facă sex fără riscurile unei nașteri dar în același timp au efecte secundare asupra sănătății.

Cu toate că pastilele anticoncepționale trec prin o serie de probe de laborator și prin aprobarea după verificarea riguroasă a legii înainte să apară pe piață, există totuși situații, atunci când ele au scăpat anumitor verificări de laborator, când efectele secundare pot varia într-o listă interminabilă. Dacă te uiți pe prospect la anticoncepționale, vei vedea o serie de efecte secundare, de la simple leșinuri până la moarte (în cazurile extreme).

O femeie care renunță la anticoncepționale după o perioadă în care le-a luat cu regularitate, se poate trezi cu o lipsă de control a propriilor ei hormoni naturali. Hormonii naturali pot fi înșelători după ce sunt păcăliți cu tot felul de pastile și se pot altera, iar acest lucru produce instabilitate fizică și emoțională.

De asemenea, femeile care au peste 35 de ani au o rezistenta mai scazuta la efectele secundare ale acestor pastile.

Iată câteva efecte secundare pe care le poate suferi organismul tău după ce ai luat anticoncepționale:

  • – diminuarea nivelurilor de hormoni poate provoca dureri intense de cap
  • – îngrășarea în anumite cazuri
  • – când hormonii naturali feminini sunt dați peste cap, părul poate deveni din nou gras și greu de întreținut
  • – dureri de stomac, probleme cu menstruația
  • – cicluri menstruale neregulate
  • – acnee
  • – dureri în piept

Toate aceste lucruri se întâmplă în organism până ce corpul se obișnuiește cu hormonii lui naturali și se eliberează total de hormonii sintetici. Mai mult, după numai o zi sau două de renunțare la pilulele anticoncepționale, poți deja să rămâi însărcinată, deoarece corpul își revine la normal.

Ciclul menstrual poate începe ușor necontrolat cu o variație de patru până la șase săptămâni, după ce ai renunțat la pastile. 57,9% dintre ciclurile menstruale care apar după renunțarea la anticoncepționale sunt ovulatorii. Ciclurile menstruale tind să fie mai lungi după renunțarea la anticoncepționale. Doar 0,8% dintre femei suferă de lipsa menstruației după ce au lăsat să mai ia anticoncepționale.

1 Comment

1 Comment

  1. anda elena

    2014-12-10T20:10:04+02:00 at 2014-12-10T20:10:04+02:00

    Buna seara,referitor la subiectul dumneavoastra despre efectele anticonceptionalelor,as avea o nedumerire. „Gurile targului” spun ca dupa o perioada de anticonceptionale risti sa numai poti ramane insarcinata!Eh…. eu am luat vreo 3 ani anticonceptionale,daca le-am luat atat de mult timp inseamna ca nu m-am simtit rau,doar ca le-am intrerupt dupa ce incepusem sa am dureri groaznice de sani si sa ma ingras,am mers pe urma la medic,toate bune si ok,sanatoasa,doar ca,eu am intrerupt anticonceptionalele de mai bine de 1 an jumatate,de atunci am folosit ca metoda de contraceptie coitus intreruptus cam pana in mai anul acesta din mai,eu si sotul meu am decis sa avem un copil cum este si firesc.Intrebarea finala este,oare sa am probleme de fertilitate datorita anticonceptionalelor? Specific ca am facut toate investigatiile necesare si sunt clinic sanatoasa,doar ca am uter retrovers,atat!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top