Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ce se întâmplă cu sânii femeilor după vârsta de 40 de ani

Sânii femeilor suferă o serie de transformări de-a lungul vieții. Multe domnișoare și doamne își fac griji din cauza anumitor schimbări pe care le observă cu ochiul liber, însă uneori acestea nu anunță nimic grav. De cele mai multe ori, de fapt.

Ce se întâmplă cu sânii de la 40 de ani încolo

Cele mai multe transformări ale corpului uman apar în perioada pubertății, atunci când organele sexuale încep să se ”maturizeze”.

La 20 de ani, mărimea sânilor unei femei variază în funcție de kilogramele pe care le pierde sau le câștigă, în funcție de stilul de viață al fiecăreia.

Femeile care rămân gravide se confruntă cu o problemă comună: sânii le cresc considerabil pe toată durata sarcinii, iar acest proces este unul firesc deoarece acestea se pregătesc să alăpteze.

CITEȘTE ȘI: Probabil il bei zilnic, dar stiai ca poate duce la cancer la san?

Cum facem să nu mai renunțăm la sală așa ușor. Irina Alionte a inventat un nou concept de fitness! Inbox x

În jurul vârstei de 30 de ani, pielea sânilor se întinde și aceștia se pot lăsa foarte ușor. Tocmai de aceea este recomandat ca femeile să urmeze o dietă echilibrată și să facă sport ori să renunțe la anumite articole vestimentare care le pun în pericol sănătatea sânilor.

După vârsta de 30 de ani apar cele mai multe boli, iar riscul de a face cancer la sân crește după această etate.

Tocmai de aceea, nu doar la această vârstă, este recomandat ca femeile să meargă de cel puțin două ori pe an la medic pentru realizarea unei mamografii.

După 40 de ani, când se instalează menopauza, sânii suferă transformări radicale. Aceștia devin mai moi și pot apărea niște noduli, însă nu reprezintă neapărat un semn al cancerului la sân.

La această vârstă sensibilitatea devine mai accentuată, iar femeile simt dureri mai mari la atingerea sânilor față de perioadele anterioare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top