Sanatate
Ce se întamplă cu vaginul tau dacă nu faci sex
Motivul pentru care frecvenţa relaţiilor sexuale nu afectează formă vaginului este că muşchii vaginali sunt elastici şi se contracta şi revin la formă iniţială după încheierea contactului sexual şi după naştere, spune medicul.
„Foarte mulţi oameni cred că femeile care nu fac sex frecvent au vagin strâmt şi că femeile care fac sex adesea au vaginul mai larg. Această este o idee greşită”, a declarat medicul Jennifer Wider pentru womanshealthmag.com.
Jennifer Wider spune că sunt două momente în viaţă unei femei când vaginul îşi schimbă forma pentru o perioada mai lungă de timp. Prima oară, după naştere.
„Unele studii arată că poate să treacă până la şase luni până când muşchii vaginali se întorc la formă şi dimensiunea iniţială”, spune această.
A două oară când vaginul se schimbă este pe măsură ce femeia îmbătrâneşte.
„Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, nivelul hormonal scade, ceea ce înseamnă că pereţii vaginului se subţiază şi devin mai puţin elastici, iar rezistenţă muşchilor se diminuează”, a mai spus medicul care a precizat că musculatura poate fi îmbunătăţită cu ajutorul exerciţiilor Kegel, indiferent de vârstă.
CITESTE SI: Infecții vaginale – simptome, cauze, tratamente naturiste. Toate femeile trebuie să știe asta și să nu ignore semnele
Infecțiile vaginale apar în momentul în care mecanismul de protecție a vaginului nu mai funcționează adecvat, din anumite motive.
Dacă o pacientă se prezintă la medic cu o infecție vaginală, care nu este candidoză, de obicei este una dintre alte două tipuri de infecții.
Primul, și cel mai frecvent, este vaginita bacteriană (VB). Aceasta este cauzată de o supraproducție de bacterii „nesănătoase” din vagin, bacterii care sunt și ele produsul unei alcalinități mărite în ecosistemul vaginal.
Practicarea sexului neprotejat, parteneri sexuali multipli, folosirea unui dispozitiv intrauterin pentru contracepție, dușuri interne și utilizarea deodorantelor vaginale. Sunt toate câteva moduri prin care puteți tulbura echilibrul acido-alcalin din vaginul dumneavoastră.
Al doilea tip este o afecțiune denumită trichomoniază vaginală. Aceasta este o boală cu transmitere sexuală, în care un partener infectat transmite în vagin, în timpul actului sexual, un mic parazit.
SIMPTOME
În cazul VB (vaginită bacteriană) se poate să nu apară niciun simptom, deși multe femei prezintă o secreție gri sau galbenă, cu un miros puternic de pește. Puteți descoperi că secreția este mai abundentă după actul sexual. Actul în sine poate deveni dureros și puteți prezenta o ușoară senzație de arsură în momentul urinării.
Și în cazul trichomoniazei vaginale pot să nu apară simptome notabile sau puteți prezenta simptome generale, precum sensibilitate în zona vaginului și o secreție decolorată.
Plante medicinale de ajutor
Multe plante vă ajută organismul în distrugerea bacteriilor, precum și la întărirea sistemului imunitar. Iată plantele benefice:
rădăcina de dracilă ( măcriș spinos)
- echinacea
- rășina
- usturoiul
- gălbenelele.
Nu fiți tentată să credeți că infecția dumneavoastră este un simplu început de candidoză și să mergeți la farmacie după un medicament fără prescripția medicului. Dacă prezentați unul dintre simptomele descrise mai sus, mergeți la medic pentru un diagnostic.
Discutiile despre sanatatea vaginului pot fi considerate de catre multe persoane drept un subiect tabu. Cu toate acestea, de sanatatea lui depinde o relatie sexuala sanatoasa si multe implicatii pe viitor ale femeii.