Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla daca aplici turmeric in jurul ochilor

Cosmetica

Ce se intampla daca aplici turmeric in jurul ochilor

Despre turmeric ai auzit cu siguranta o serie de legende culinare si chiar l-ai simtit in diferite preparate. Ceea ce nu stiai pana acum este ca acest condiment indian este un aliat de nadejde in combaterea anumitor probleme de frumusete.

Pentru a scapa de cearcane, poti folosi turmeric impreuna cu zeama de lamaie la prima ora a diminetii, dupa ce te-ai spalat pe fata. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci un deget de turmeric cu o jumatate de lingurita de zeama de lamaie.

Unge-te in jurul ochilor cu aceasta solutie naturista si vei scapa de cearcane in cateva minute. Acesta este unul din cele mai bine pastrate secrete ale frumusetii indiencelor. Dupa numai 10 minute, liniile deranjante si pungile din jurul ochilor vor disparea. Daca esti sensibila la zeama de lamaie, poti inlocui fructul cu ananasul. Sucul de ananas are aceleasi proprietati anti-cearcane ca si lamaia.

Aceasta reteta turceasca reduce si cele mai adanci riduri

Cum scapi de cearcane si liniile vietii de sub ochi cu o masca pe baza de orez

Alte remedii naturiste pentru tratarea cearcanelor:

1. FELII DE CARTOF CRUD

Pune cateva felii de cartof crud pe cearcane seara, inainte de culcare. Acestea vor reface elasticitatea pielii sensibile din jurul ochilor. Cartoful, datorita continutului de amidon, este cunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare, deci excelent in cazul pungilor la ochi.

2. SUC DE CASTRAVETE

Castravetele este bogat in vitamina C si are proprietati de vindecare si calmare a durerilor. Daca simti ca ti se zbate un ochi (mai ales daca ai fost expus curentilor de aer rece) pune felii de castraveti pe pleoape.

3. SMOCHINE

Smochinele sunt bogate in vitamina E, o vitamina esentiala refacerii pielii sensibile afectate de factorii externi la care ne expunem zi de zi. Vitamina E este folosita intr-o serie de creme pentru ochi pentru multiplele sale roluri: antioxidant, antirid, antibacterian si antiinflamator.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top