Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce se intampla daca inghiti o lingurita de orez pe stomacul gol? M-am hotarat: de maine incep si eu

Mulți oameni au impresia că nu au mâncat bine dacă sar peste orez. Pathania spune că nu trebuie să vă fie teamă să consumați orez în fiecare zi. Acesta conține o mulțime de carbohidrați, așa că este o sursă de energie. Orezul este un fel de mâncare nutritiv atunci când este consumat cu legume precum mazărea, fasolea, morcovii, spanacul și dovleacul. Orezul de orice culoare are nutrienți și are o cantitate considerabilă de acid folic (beneficii ale orezului roșu). Pe scurt, orezul este un aliment sănătos și bogat în nutrienți.

Expertul spune că o mare parte din consumul zilnic de carbohidrați ar trebui, de asemenea, să se facă mai devreme în timpul zilei. Acesta este momentul în care corpul tău este mai activ și are nevoie de mai multă energie. Pentru cei care încearcă să își controleze greutatea sau care au diabet, consumul de orez dimineața poate fi util în prevenirea creșterii glicemiei (simptome ale creșterii nivelului de zahăr din sânge). Dar Pathania spune că trebuie consumat cu moderație și ca parte a unei mese echilibrate. Atunci doar orezul poate fi o componentă a unei diete nutritive. În ceea ce privește seara, cel mai bine este să nu mâncați orez la cină. La urma urmei, nu vreți să vă simțiți greoi chiar înainte de a dormi.

Orezul este un aliment solid și digerabil, care poate fi înghițit fără probleme de majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, înghițirea unei cantități mari de orez uscat pe stomacul gol poate provoca disconfort sau senzația de balonare, deoarece orezul se va umfla în prezența lichidelor digestive.

Este important de menționat că înghițirea unei cantități mari de orez într-un interval scurt de timp poate duce la apariția unei condiții numite „sindromul de intoxicație cu orez”. Acest sindrom este rar și apare în principal în regiunile în care orezul este contaminat cu toxine produse de bacteriile din genul Bacillus cereus. Simptomele includ greață, vărsături și diaree.

Dacă înghiți accidental o linguriță de orez și nu ai simptome severe, cel mai probabil nu trebuie să-ți faci griji. Cu toate acestea, dacă apar simptome neplăcute sau persistente, este întotdeauna recomandat să consulți un medic pentru evaluare și sfaturi suplimentare.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top