Naturiste
Ce se intampla daca manaci GHIMBIR in fiecare zi
Ce se intampla daca manaci GHIMBIR in fiecare zi. Vezi ce beneficii iti aduce sanatatii!
Stiai ca este foarte sanatos si ca e bine sa il consumi, dar te-ai fi gandit sa mananci ghimbir in fiecare zi? Iata ce se intampla cu organismul tau cand faci asta:
De regula folosit ca un condiment pentru a aromatiza prajituri, mancaruri sau bauturi, ghimbirul este foarte bun si consumat ca atare, ZILNIC. Iata ce se va intampla cand vei incepe se mananci ghimbir in fiecare zi:
1. Ghimbirul ucide celulele canceroase. Conform unor specialisti din Michigan, ghimbirul distruge celule care duc la cancerul ovarian. Se pare ca ar fi mai eficient chiar si decat chimioterapia. De asemenea, ghimbirul reduce inflamatia in colon si in intestine, lucru care reduce si riscul de a face cancer de colon.
2. Reduce riscul de a suferi de obezitate, diabet sau Alzheimer, pentru ca reduce inflamatia si infectia. De asemenea, este foarte util pentru a combate durerile musculare si reumatice. Acelasi efect benefic il are si asupra durerilor de cap. Te scapa si de durerea de masea.
3. Trateaza refluxul gastroesofagian. Nu te lasa pacalit de faptul ca este un condiment intepator, pentru ca este (dovedit) mai puternic de sase ori decat medicamentele imptoriva refluxului acid.
4. Este foarte bun impotriva greturilor matinale. Daca esti insarcinata, consuma in fiecare zi ghimbir si vei scapa de senzatia neplacuta de dimineata. Totusi, intreaba medicul daca este recomandat si in cazul tau.
5. Ghimbirul te scapa de tuse. In special in sezonul racelilor este bine sa mananci ghimbir in fiecare zi pentru ca vei scapa de simptomele neplacute. Poti sa bei si un ceai din ghimbir cu lamaie si miere, care face minuni in cazul nasului infundat si a durerilor in gat.
6. Stimuleaza digestia. Atunci cand consumi ghimbir in fiecare zi, reduci durerile de stomac, previi balonarea si imbunatatesti functionarea stomacului. Fierbe felii de ghimbir in apa si consuma-le pentru a avea o digestie sanatoasa.
7. Daca mananci ghimbir in fiecare zi, vei avea o circulatie a sangelui mai buna.
8. Daca mananci ghimbir intre mese, reduci apetitul si accelerezi arderile metabolice, astfel ca te ajuta sa slabesti.
9. Un pahar cu apa in care ai pus putin suc de ghimbir iti va reduce nivelul glicemiei.
Citeste si: Ce se intampla in corpul tau daca mananci 100 de grame de masline zilnic, timp de o luna
Stiai ca daca mananci cate 100 de grame de masline pe zi timp de o luna de zile poti preveni o serie de afectiuni? Afla care sunt proprietatile acestor legume!
Uleiul de masline este foarte sanatos, mai ales in salate. Nu doar sub forma de ulei este bine sa le consumam.
Acestea merg de minune si crude, iar daca vrei ca sanatatea ta sa aiba de profitat de pe urma consumului de masline, rezuma-te la 100 de grame pe zi.
Beneficiile maslinelor:
1. INHIBA RADICALII LIBERI
Maslinele previn aparitia cancerului. Acidul maslinic este un compus de care se tem celulele canceroase. Acesta, impreuna cu triterpenoidul ajuta la inhibarea celulelor canceroase de la nivelul stomacului si al prostatei in mod special.
2. VEZI MAI BINE
De la masline vezi mai bine. Acizii grasi Omega-3 din compozitia maslinelor protejeaza ochii de tulburarile de vedere ori sindromul ochiului uscat.
3. REDUC COLESTEROLUL CU PANA LA 30%
Si asta in doar 30 de zile. Maslinele ajuta la micsorarea cantitatii de colesterol rau din sange (LDL) prevenind riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
4. FAC OASELE MAI PUTERNICE
Micronutrientii din masline au proprietati antiinflamatoare si antioxidante reducand in acest fel riscul instalarii afectiunilor precum osteoartrita.
5. AJUTA PIELEA SA RESPIRE
Maslinele negre sunt o comoara reala pentru par si piele. Acestea hidrateaza in profunzime epiderma, iar secretul legumelor il constituie vitamina E. Se stie, de altfel, de importanta folosirii uleiului de masline in diferite tratamente cosmetice.
Iata ce contin 100 de grame de masline:
- – au in jur de 135 de kilocalorii;
- – fibre alimentare (3,2 grame);
- – grasimi bune (10%);
- – acid pantotenic (0,015 miligrame);
- – calciu (88 de grame – motivul pentru care alaturi de alte alimente previn bolile osoase);
- – luteina (substanta care inghite razele solare si ultraviolate care intra in contact direct cu globul ocular);
- – fitosteroli (importanti in biosinteza hormonilor steroidici si a vitaminei D);
- – magneziu (4 miligrame) – mineral asociat cu revitalizarea, cu buna energie;
- – cripto-xantina (element din familia carotenoidelor);
- – piridoxina (ajuta la echilibrarea nivelurilor de sodiu si potasiu din corp).
Sursa foto: lunya.co.uk
cornelia
2016-01-29T19:09:39+02:00 at 2016-01-29T19:09:39+02:00
Este o revista, foarte placuta, detine informati interesante,utile insa mie imi trezesc curiozitatea cele vechi. !