Connect with us

Revistateo.ro

Puține persoane consumă frunze de ridiche. Acestea aduc numeroase beneficii organismului. Află despre ce este vorba și cum trebuie să consumi aceste frunze.

Naturiste

Ce se întâmplă dacă mănânci frunze de ridiche în fiecare zi

Foarte puține persoane consumă frunzele ridichilor. Acestea aduc numeroase beneficii organismului. Află cum te pot ajuta aceste frunze.

Ce se întâmplă dacă mănânci frunze de ridiche în fiecare zi

Frunzele de ridiche sunt o sursă importantă de vitamina C. În plus, acestea conțin colorifilă, care are efecte detoxifiante, depurative și antivirale. De asemenea, frunzele de ridiche conțin vitamina A, vitamina B1 și vitamina B2.

Poți face o salată din frunze de ridiche. Este indicat să folosești frunze tinere, fragede, cu o culoare verde vie. Ia câteva frunze de ridiche, spală-le, taie-le și pune-le într-un recipient. După aceea pune peste ele ulei, puțină sare și o linguriță de oțet de mere.

CITEȘTE ȘI: De ce sunt mai bune ridichile roșii decât înghețata

Este indicat să se consume această salată în cel mult o jumătate de ora de la preparare. De asemenea, este bine să se mănânce la micul dejun, pe stomacul gol. Iar a doua porție de salată din frunze de ridiche poate fi consumată la prânz.

Cura cu această salată trebuie urmată timp de 12 zile, cel mult. În cazul în care se tratează anumite boli cronice, durata curei poate fi mai mare și poate ajunge la o lună sau chiar două.

Dacă vei urma această cură timp de 30 de zile, atunci aceasta va aduce numeroase beneficii organismului. Reface flora intestinală, îți va proteja stomacul, te scapă de bolile infecțioase.

După o cură de una sau două săptămâni în care ai mâncat două sau trei porții de salată pe zi, înaintea meselor principale, vei scăpa de simptomele avitaminozelor. Printre ele se numără astenia, somnolența, sângerările la nivelul gingiilor și tulburările ritmului cardiac.

CITEȘTE ȘI: Tu ce știi despre ridichea neagră?

Dacă vei folosi frunzele de ridiche pentru a face suc, trebuie să știi că acesta te ajută să scapi de problemele localizate la nivelul ficatului și bilei. Pune în blender o mână de frunze de ridiche, proaspete, tăiate. Apoi adaugă 3/4 de pahar de apă. Lasa-le timp de 2 sau 3 minute să se amestece. După aceea așteaptă 15 minute înainte de a le filtra. Este indicat să bei de două ori pe zi câte un pahar cu acest suc. Este indicat să se consume dimineața și seara, timp de 12 zile.

1 Comment

1 Comment

  1. AURA

    2017-05-09T01:41:56+03:00 at 2017-05-09T01:41:56+03:00

    Super

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top