Sanatate
Ce se intampla daca renunti la paine
Persoanele care renunta definitiv la paine fara sa fie intolerante la gluten trebuie sa stie ce presupune aceasta schimbare.
Ce se intampla daca renunti la paine?
Persoanele care vor sa slabeasca primesc de cele mai multe ori recomandarea sa renunte la painea alba. Faina procesata nu este prietenoasa si este unul din produsele care ingrasa cel mai mult. Nutritionistii se impart in doua categorii cand vine vorba de renuntat la paine.
O tabara sustine ca painea este unul din alimentele de baza datorita continutului de carbohidrati. Cealalta tabara recomanda inlocuirea acestui produs de toate zilele cu altceva.
Cei care renunta definitiv la paine trebuie sa stie ca stratul de grasime nu se va topi automat, ci va fi eliminata doar apa. Creierul are nevoie de carbohidrati, intrucat acestia reprezinta principala sursa de energie. Daca painea este scoasa din dieta zilnica, corpul va incepe sa produca mai multe cetone.
Multiplicarea cetonelor se caracterizeaza prin gura uscata, stari de ameteala, respiratie urat mirositoare, greturi si insomnii.
Painea poate fi inlocuita cu cerealele integrale, una din cele mai importante surse de carbohidrati. Graul contine fibre si regleaza nivelul de zahar din sange, mentinand vasele sanguine sanatoase.
Mai mult, acesta reduce riscul de obezitate si boli cronice si te scapa de constipatie. Datorita fibrelor, cerealele integrale sunt recomandate pentru reglarea scaunelor.
O alternativa sanatoasa la painea alba o reprezinta painea de secara sau din grau integral. O felie de paine de secara are 65 de calorii, spre deosebire de painea alba (80 de calorii).
CITESTE SI: De ce este bună PÂINEA CU MAIA și CUM SE FACE
Cand a aparut painea
Painea a fost atestata la egipteni. A fost descoperita pe peretii cavoului unui faraon care a domnit acum 3.000 de ani. Painea era un aliment-ofranda pentru zei, iar mai tarziu s-a transformat in moneda de schimb. Pentru o zi de munca, un agricultor primea in Egiptul Antic cate trei paini pe zi.