Sanatate
Ce se întâmplă dacă ții post negru timp de 3 zile
Pentru a-ți întări sistemul imunitar, este indicat să ții post negru timp de 3 zile. Studiile au scos la iveală faptul că după 3 zile de post negru, sistemul imunitar se regenerează.
Ce se întâmplă dacă ții post negru timp de 3 zile
La Universitatea din California s-a realizat un studiu în urma căruia cercetătorii au ajuns la concluzia că postul negru are rolul de a regenera sistemul imunitar. Trei zile sunt suficiente pentru ca lucrul acesta să se întâmple.
Este adeărat că dietele drastice sau cele care presupun înfometarea nu sunt recomandate. Asta pentru că au efecte negative asupra corpului.
Cu toate acestea, în urma studiului realizat la Universitatea din California, s-a ajuns la concluzia că acest regim poate întări sistemul imunitar.
În urma unui post negru de 3 zile, celulele stem sunt stimulate astfel încât să producă noi globule albe. Acestea au rolul de a apăra organismul împotriva bacteriilor.
Organismul celor care țin post utilizează depozitele de grăsime, dar și pe cele de glucoză care există deja în corp. Mai mult decât atât, sunt utilizate și multe globule albe din sânge. În acest fel, organismul este stimulat pentru a produce alte globule albe. Drept urmare, sistemul imunitar se va regenera.
Cercetătorii consideră că o astfel de descoperire este foarte importantă. Asta pentru că postul negru poate veni în ajutorul persoanelor care au un sistem imunitar slăbit.
Chiar și cei care suferă de cancer pot beneficia de pe urma unui astfel de regim, cred specialiștii.
De asemenea, și persoanele care au o vârstă înaintată și un sistem imunitar slăbit pot beneficia de efectele pozitive ale postului negru asupra organismului.
Pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii au un sistem imunitar mai slăbit. Drept urmare, poat dezvolta anumite afecțiuni.
Un alt beneficiu al postului negru este acela că în urma lui se reduce și enzima PKA. Aceasta este un hormon care poate duce la apariția cancerului și a diferitelor tumori.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care intaresc sistemul imunitar
Pentru a tine departe bolile, este indicat sa consumi anumite alimente. Acestea iti vor intari sistemul imunitar si, astfel, te vor proteja de anumite afcetiuni. Iata care sunt alimentele pe care le poti include in meniul tau.
Iata care sunt alimentele care iti intaresc sistemul imunitar
1. Suc de sfecla. Contine beta caroten, calciu, fier, magneziu, vitamina C. Si, pe langa faptul ca intareste sistemul imunitar, are numeroase beneficii asupra corpului. Ajuta creierul sa functioneze mai bine, are rolul de a curata sangele. Este recomandat ca sucul de sfecla sa fie amestecat cu cel de morcovi, pentru a nu fi foarte concentrat.
2. Usturoi. Este un antibiotic natural. Il poti include in mai multe retete si, astfel, vei beneficia de efectele sale pozitive asupra organismului.
3. Scortisoara. Contine antioxidanti. Nu numai ca ajuta la intarirea sistemului imunitar, dar nu permite dezvoltarea bacteriilor in corp. De asemenea, tine sub control glicemia. Astfel, te ajuta sa previi diabetul. In plus, tine sub control colesterolul rau. Este un aliment indicat si persoanelor care au probleme cu repiratia urat mirositoare.
4. Suc de morcovi. Contine numeroase substante nutritive, care aduc beneficii organismului. Este o sursa de fier, fosfor, potasiu, vitamina C. Te ajuta sa tii bolile la distanta, asigura sanatatea ficatului.
5. Ghimbir. Tine la distanta raceala. Este, de asemenea, un aliment care ajuta persoanele care sufera de cancer de
colon.
6. Ardei iute. Intareste sistemul imunitar si ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor.Contine beta caroten, pe care corpul il transforma in vitamina A.
7. Otet de mere. Pentru ca este facut din mere, este un aliment care te ajuta sa tii departe de tine anumite afectiuni. Contine mai multe vitamine si minerale. Printre ele: calciu, magneziu, fier, fosofor, sodiu.
8. Lamaie sau suc de lamaie. Lamaia este un fruct pe care multe persoane il consuma. Se gaseste cu usurinta si are numeroase beneficii. Printre ele se numara si faptul ca ajuta la intarirea sistemului imunitar.