Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla daca tii un cactus in camera

Stil de viata

Ce se intampla daca tii un cactus in camera

Despre cactus stim ca este o planta usor de intretinut, insa in ce fel schimba mediul inconjurator aceasta minunatie de floare?

Inainte de a afla ce se intampla daca tii un cactus in camera, iti oferim cateva informatii interesante care te vor ajuta sa ingrijesti cum trebuie planta.

E bine sa plantezi cactusul intr-un amestec de nisip si turba, iar deasupra un strat de pietris. Nu replanta cactusul foarte des, pentru ca nu ii face bine sa ii schimbi pamantul si, in plus de asta, nu are nevoie de ingrasamant.

Dupa cum deja stiai, cactusii nu se uda des. Plantele isi stocheaza singure rezervele si traiesc de obicei in zone toride. Daca ii dai foarte multa apa, planta va putrezi si va muri.

Nu toti cactusii prefera lumina. Unii trebuie tinuti la umbra. Oricum, e de preferat sa ii asezi in cea mai luminata parte a camerei. Daca in interiorul camerei este cald, cu atat mai bine, chiar daca aceste plante nu au probleme cu frigul.

Ce se intampla daca tii un cactus in camera

Exista multe mituri cu privire la cactus. Se spune ca omoara celelalte plante si e bine sa nu il tii aproape de o alta floare. Mitul nu a fost confirmat pana acum de botanisti. Cactusii sunt plante excelente pentru dormitor. Acestea produc oxigen in timpul noptii si te ajuta foarte mult daca ai probleme cu somnul.

CITESTE SI: Cum ingrijesti trandafirul japonez

Cactusul este recomandat in casele persoanelor care au probleme respiratorii, boli precum astmul sau afectiuni ale inimii. Mai mult, cactusii absorb undele electromagnetice si pot sta fara nicio problema aproape de televizor sau laptop in timpul zilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top