Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce se intampla in corpul tau atunci cand mananci MAZARE. Te-ai fi gandit la aceste lucruri?

Unul dintre cele mai bune alimente verzi, mazarea, este o comoara de nepretuit. Putina lume cunoaste transformarile benefice pe care le sufera organismul in momentul consumarii acesteia.

Inainte de toate, mazarea poate fi inclusa oricand in dieta ta. Are un continut mic de grasime si este saraca in calorii: doar o ceasca de mazare are sub 100 de calorii. Aceasta comoara ‘ascunsa’ este bogata in proteine, vitamina C (asigura 67% din doza zilnica necesara) previne o serie de boli si alte afectiuni minore. Iata ce se intampla in organismul tau cand consumi mazare:

1. ITI INTARESTE CORPUL IN FATA CANCERULUI

Mazarea contine coumestrol, un polifenol esential in lupta cu celulele canceroase. Coumestrolul inhiba dezvoltarea tumorilor maligne. Singurele alimente in care se mai poate gasi acest element sunt spanacul si varza.

CITESTE SI: Mancare de mazare cu praz

CITESTE SI: Salata de mazare dulce

2. SCOATE CELULELE TALE DIN STAREA DE AMORTIRE

Daca esti o persoana sedentara si esti nevoit sa petreci multe ore la locul de munca stand la birou, mazarea este alimentul perfect pentru energizare. Compusii naturali ai acestei legume iti intaresc sistemul imunitar si dezvolta celule tinere, avand astfel un rol anti-imbatranire.

3. ITI REPARA OASELE

Daca te dor oasele des si nu mai gasesti niciun alt remediu pentru aceasta problema, mazarea fiarta este solutia ideala. Datorita vitaminei K, pe care corpul tau o foloseste pentru fixarea calciului in oase, reduci riscul instalarii osteoporozei.

CITESTE SI: Adaugă aceste ingrediente în salată, pentru o dietă sănătoasă!

CITESTE SI: SUPA ANTI-CANCER a doctorulu Joel Fuhrman

4. REGLEAZA TENSIUNEA ARTERIALA

Mazarea este recunoscuta si pentru prevenirea infarctului. Tine sub control nivelul colesterolului rau din sange si previne excesul de greutate. De asemenea, mazarea are grija sa repare tesuturi importante care pot fi deteriorate din cauza bolilor de inima. Mazarea este recomandata de medici si nutritionisti si pentru prevenirea hipertensiunii sau a altor tipuri de tulburari de ritm cardiac.

Acest articol este scris cu scop informativ si nu inlocuieste vizita la medicul specialist.

Sursa foto: healthyfig.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top