Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Ce se intampla in corpul tau cand consumi magiun de prune

Prunele sunt recunoscute pentru calitatile lor deosebite, inca din vremuri stravechi. Fructele preferate de toamna ale multor gospodine sunt folosite fie pentru compot, magiun sau tuica, dupa caz.

Iata ce se intampla in organismul tau cand mananci o felie de paine cu magiun de prune.

Iata ce lucruri se intampla in corpul tau cand consumi magiun de prune:

1. Corpul tau este protejat in fata constipatiei. Datorita antioxidantilor puternici care se gasesc in special in pielita prunelor, magiunul care pastreaza bucati consistente de pielita in compozitie te fereste de radicalii liberi care pot duce la formarea celulelor canceroase.

Magiunul de prune este deosebit de delicios si usor de consumat: este printre putinele tipuri de magiun care nu provoaca constipatie si nici diaree.

2. Magiunul de prune, datorita compozitiei sale, iti protejeaza sistemul nervos si iti revigoreaza celulele. Acesta contine bor, seleniu, magneziu, potasiu, fier si calciu, multe din aceste minerale fiind esentiale bunei functionari a organismului intr-o zi aglomerata.

3. Magiunul iti ajuta corpul sa asimilezi mai bine vitamina D. Magiunul de prune detoxifiaza organismul inca de la prima lingurita ingerata.

CITESTE Si; RETETA DE MAGIUN DE PRUNE, DE PE VREMEA BUNICII

CITESTE SI: Galuste cu prune

Ajuta corpul sa asimileze mai bine calciul, magneziul si vitamina D, mentinand in acest fel oasele puternice.

4. Regleaza tensiunea arteriala. Potasiul din magiun intervine la nivel arterial si preintampina accidentele cardiovasculare. Consumul acestui aliment delicios este de bun augur pentru sanatatea inimii.

5. Magiunul de prune normalizeaza functiile ficatului. Acesta contine vitamina C si combate artrita reumatoida.

6. Tine la distanta virusii gripali. Daca vei consuma magiun de prune cu un pahar de lapte fiert, vei tine la distanta raceala intrucat antioxidantii care intra in contact cu calciul din lapte iti intaresc sistemul imunitar in fata virusurilor si infectiilor de sezon.

7. Ii ofera organismului tau carbohidrati buni. Prunele sunt recomandate des de nutritionisti pentru doza necesara zilnic de carbohidrati.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top