Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce se intampla in corpul tau cand mananci halva. In ce conditii poate sa ii dauneze organismului

Tu stii ce se intampla in corpul tau atunci cand mananci halva? Daca o consumi cu moderatie, organismul iti va multumi pentru asta. Daca o mananci in exces, risti sa ai probleme serioase de sanatate.

Halvaua este unul dintre alimentele cele mai delicioase preferate de romani. In supermarketuri exista doua tipuri de halva – cea simpla si cea cu adaos de fistic, cacao sau migdale.

Daca mananci halva cu regularitate trebuie sa cunosti anumite informatii. Acest produs revolutionar importat din Orient, mai exact din Istanbul, este obtinut din semintele de floarea soarelui puternic prajite. Halvaua contine zahar, vanilina si glucoza.

Doza normala de halva pe care trebuie sa o consumi zi de zi este de 35 de grame. Daca depasesti aceasta cantitate, risti sa ai probleme serioase de sanatate. Consumata in cantitatea de mai sus poate avea efecte terapeutice, mai ales daca adaugati seminte de susan.

Consumata in sezonul rece, halvaua devine un adevarat tonic pentru organism. Halvaua intareste sistemul imunitar deoarece contine zinc, fier, fibre si proteine esentiale celulelor care sunt predispuse la imbolnavire, calciu si potasiu.

CITESTE SI: Top 3 retete de dulciuri turcesti. Cum se face BACLAVAUA

CITESTE SI: 3 meniuri pentru detoxifiere atat de DELICIOASE, incat nu le vei rezista!

Halvaua contine si acid oleic, lecitina si aci polinesaturati (Omega 6). Halvaua poate contribui la detoxifierea organismului daca este consumata ‘cu cap’. Atunci cand consumul de halva este unul in exces, organismul trebuie sa suporte o bomba calorica.

Consumul in cantitati foarte mari de halva poate ingreuna circulatia sangelui si provoaca serioase probleme plamanilor.

In halva pot fi introduse si stafide, unt de nuca, fasole, nuci sau seminte de dovleac. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi sustine ca acest aliment importat din Istanbul este bogat in proteine: „Produsul contine o proteina vegetala din miez de seminte de floarea-soarelui, cu valoarea biologic buna.

Lipidele sunt reprezentate de uleiurile de floarea-soarelui continute in samanta supusa procesarii, lipsite de colesterol ca si celelalte grasimi vegetale naturale.

Glucidele sunt reprezentate de zahar si de glucoza cu absorbtie rapida si indice glicemic ridicat”, scrie Jurnalul National.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top