Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă în creierul tău chiar înainte să mori Ştiai asta 2

Stiri

Ce se întâmplă în creierul tău chiar înainte să mori! Ştiai asta?

Un nou studiu a scos la iveală toate conexiunile din creierul tău care au loc chiar înainte să mori. Descoperirea te va uimi!

Un studiu publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences demontează  teoria conform căreia încetarea bătăilor inimii duce la oprirea circulaţiei sangvine, iar creierul şi celelalte organe mor în succesiune rapidă, din lipsa oxigenului.

CITEŞTE ŞI: NE VOM RECUNOAŞTE RUDELE ŞI PREIETNII PE CEALALTĂ LUME? VEZI CE SPUNE NOUL TESTAMENT

O echipă de cercetători a desfăşurat un experiment pe cobai, în care au urmărit activitatea cardiacă şi pe cea cerebrală în momentele dinaintea morţii rozătoarelor din cauza lipsei de oxigen. Ei au descoperit că, în acele momente, creierul transmite o furtună de semnale chimice spre inimă. Dupa ce au blocat transmiterea acestor semnale de la creier spre inimă, cercetătorii au observat faptul că şoarecii au supravieţuit un timp mai îndelungat.

Conform studiului publicat de PNAS, dacă un proces similar se întâmplă şi în cazul oamenilor, ar fi posibilă creşterea şanselor de supravieţuire ale unui pacient prin stoparea semnalelor transmise de creier spre inimă.

Coautoarea acestui studiu, Jimo Borjigin, neurolog la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii din Michigan a declarat ,,în mod natural, oamenii s-au concentrat asupra inimii, gândindu-se că, dacă salvează inima, vor salva şi creierul. Trebuie oprită comunicarea chimică dintre creier şi inimă pentru a putea salva inima”.

Atunci când oamenii de ştiinţă au blocat acest flux de substanţe chimice de la creier spre inimă, prin secţionarea măduvei spinării cobailor, animalele au intrat mult mai târziu în starea de fibrilaţie ventriculară, rezistând de trei ori mai mult decât şoarecii a căror măduvă nu a fost secţionată.

În fiecare an, peste 300.000 de europeni suferă stop cardiac. Chiar dacă primesc tratament medical imediat, rata de supravieţuire este de aproximativ 10%.

Sursa foto: ea.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top