Stiri
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORGANISMUL TĂU DACĂ MĂNÂNCI JUMĂTATE DE CEAPĂ ÎN FIECARE ZI
Este importat să ştiţi că ceapă conţine elemente esenţiale pentru organismul nostru, precum uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenţi, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, carotin, fitoncide, minerale, calciu, natriu, călâu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu.
Potrivit unui studiu realizat în Franţa, consumul de ceapă (cel puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi cu o reducere semnificativă a incidenţei cancerului de sân.
Alte beneficii:
Beneficii cardiovasculare
Există dovezi care susţin că substanţele care se găsesc în ceapă au acţiune anti-coagulanta şi previn cheagurile de sânge nedorite. De asemenea, scad nivelul colesterolului şi trigliceridelor din sânge şi îmbunătăţesc funcţia de membrana din celulele roşii de sânge. Cu alte cuvinte, consumul de ceapă previne atacul de cord.
Beneficii pentru oase şi ţesutul conjunctiv
Studiile demonstrează că ceapă ajuta la creşterea densităţii osoase, având efecte benefice la femeile aflate la vârsta menopauzei. În plus, exista dovezi că femeile în vârstă îşi reduc riscul de fracturi de şold dacă mănâncă ceapă zilnic.
Citeste mai mult pe site-ul Observator.tv
maria nardare
2015-02-25T09:30:10+02:00 at 2015-02-25T09:30:10+02:00
Multumim Teo.pentru toate ingormatiile benefice pe care ni le dai..esti o femeie pe cinste
ana irina
2015-02-25T18:07:48+02:00 at 2015-02-25T18:07:48+02:00
AM O INTREBARE , EXCESUL DE CEAPA ,CE DAUNEAZA?
DE EXEMPLU EU AZI AM MANCAT 4