Stiri
Ce secret TOXIC se ascunde în CIREȘE: Atenție la consumul acestora!
Cireșele, atât fructele cât și codițele acestora, sunt excelente pentru o serie de afecțiuni. Cantitatea de flavonoizi fac din cireșe combatantul ideal împotriva radicalilor liberi. Cu toate acestea, faima de fruct curativ al cireșelor este umbrită tocmai de interiorul acestora.
Mai exact, sâmburii de cireșe sunt periculoși deoarece conțin cianură de hidrogen, o substanță toxică pe care o puteți găsi și în sâmburii din piersici sau prune. Dacă veți înghiți sâmburii de cireșe vreodată veți face intoxicație cu cianură de hidrogen, iar primele simptome nu vor fi deloc plăcute: dureri de cap stări de amețeală, durere de stomac, nevoia constantă de a vomita, anxietate.
CITEȘTE ȘI: TREI PROBLEME DE SĂNĂTATE PREVENITE DE SUCUL DE CIREȘE
După 30 de minute de le care ai consumat sâmburii de cireșe apar toate simptomele mai sus enunțate, iar în cele mai grave situații te poți confrunta cu modificarea tensiunii arteriale, respirație dificilă, încetinirea sau accelerarea ritmului cardiac, insuficiența renală.
Hidrogenul poate fi letal pentru organism dacă este introdus în interiorul corpului. Doar 50 de grame de cianură de hidrogen pot provoca probleme serioase de sănătate. Dacă vă simțiți rău după ce ați consumat cireșe și ați înghițit din greșeală sâmburii acestora, consultați de urgență medicul. Tratamentul pentru dezintoxicare se face numai în cadru spitalicesc.
Cozile de cireșe, în schimb, precum și cele de vișine, pot fi consumate pentru diferite afecțiuni digestive sau de către pacienții cu insuficiență renală. Consumul cozilor de cireșe sub formă de ceaiuri din coadă de cireșe nu înlocuiește însă un tratament prescris de medici pentru problemele digestive.