Connect with us

Revistateo.ro

culoarea

Stiri

Ce spune culoarea părului despre bolile la care ești predispus

Ultimele studii din domeniul medicinei au arătat că există o legătură strânsă între starea ta de sănătate, bolile la care ești predispus și culoarea părului tău.

CITEȘTE ȘI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: AFLĂ TOTUL DESPRE FRUCTUL CARE ȚINE CANECRUL LA DISTANȚĂ

Atunci când medicul oftalmolog, dermatolog sau cel stomatolog te întreabă care îți este culoarea naturală a părului, trebuie să știi că nu o face din curiozitate personală ci pentru că acest aspect are o legătură cu starea ta de sănătate.

1. Culoarea părului tău este brunet. Multe studii din domeniul medicinei au făcut legătura între persoanele brunete și șansele scăzute ale acestora pentru a dezvolta o serie de afecțiuni precum melanoma sau endometrioza. Cu toate acestea, ele sunt mai predispuse decât blondele și roșcatele la a dezvolta un tip de cancer numit limfom non-Hodgkin. De asemenea, brunetelor li se rărește părul mai rapid, însă acest fenomen poate fi prevenit cu o nutriție bogată în fier.

2. Culoarea părului tău este blond. Cei care au părul blond sunt predispuși mai frecvent la afecțiuni oculare decât cei roșcați sau bruneți. Specialiștii le recomandă să își protejeze vederea încă din fragedă tinerețe, introducând în alimentație produse bogate în luteină, precum varza, spanacul, broccoli sau ouăle. De asemenea, persoanele blonde sunt mai expuse bolilor epidermice produse de razele solare, deoarece produc melanină în cantități extreme de mici.

3. Culoarea părului tău este roșcat. Potrivit unui studiu încheiat în anul 2009 la Facultatea Medicală de la Harvard, persoanele cu părul roșcat au cu până la 50% mai mari şanse de a dezvoltă boala parkinson. Acest lucru este posibil deoarece gena care dă culoarea roşiatică se află în imediată vecinătate a genei responsabile de această boală. Explicaţia se bazează pe simpla vecinătate a unei gene mutate care poate fi deajuns pentru a o afecta şi pe cealaltă şi a declanşa boala parkinson.

Sursa foto: matthewwoodward.co.uk

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top