Stiri
Ce spune expresia feței despre tine și care sunt cele mai mari capcane
Expresia feței este rezultatul felului în care sunt așezați mușchii faciali sau a felului în care aceștia se mișcă, în funcție de context. Prin intermediul expresiei feței se pot transmite până la 21 de emoții, care pot suferi la rândul lor alte zeci de ramificații, și nu 6, așa cum se credea până acum.
Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohaio au ajuns la concluzia că oamenii pot avea o expresie a feței în mod voluntar sau involuntar. Cele 6 mari categorii de emoții care pot fi exprimate cu fața ta sunt furia, fericirea, tristețea, frica, uimirea și dezgustul.
CITEȘTE ȘI: CELE TREI ALIMENTE CARE PROVOACĂ ÎN MOD CERT ALERGII LA COPII
EXPRESIA FEȚEI – FERICIRE
Dacă în mod permanent afișezi o astfel de expresie pentru că trăiești viața numai cu bucurii, reușind să fii veselă pentru orice, înseamnă că ești o persoană poizitivă și destul de pacifistă. Capcana: Dacă afișezi o față de persoană super happy înseamnă că tinzi spre fericire, pe care nu o ai deocamdată.
EXPRESIA FEȚEI – FURIA
Dacă îți exprimi furia pentru că te simți lezată ori jignită de o persoană, o atitudine, o acțiune, un fapt, înseamnă că ești o persoană justițiară și vrei să ți se facă dreptate în termen record. Capcana: Dacă afișezi o față furioasă în mod voluntar este foarte probabil să dorești să epatezi și nimic mai mult, inducând în eroare pe cei din jur.
EXPRESIA FEȚEI – TRISTEȚEA ȘI FRICA
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că frica și tristețea pot fi ușor confundate pe chipul unui om. Astfel că, tristețea involuntar afișată pe față reiese din frica de a lua taurul de coarne a persoanei respective. În plus, dacă tristețea este afișată în mod voluntar, persoana tinde să se victimizeze și asta pentru că duce lipsă de afecțiune.
EXPRESIA FEȚEI – UIMIREA ȘI DEZGUSTUL
Și între aceste două emoții există o graniță subțire la nivelul exprimării lor prin grimase. Capcana: O persoană care dorește să cucerească pe cineva poate recurge la o atitudine arogantă, de uimire și dezgust, după principiul psihologiei inverse.