Connect with us

Revistateo.ro

Ce stiai GRESIT despre sarcina

Sanatate

Ce stiai GRESIT despre sarcina

Protectia sexuala este esentiala nu doar pentru evitarea ”molipsirii” cu o boala cu transmitere sexuala ci si in cazul in care nu doriti o sarcina acum.

Exista cateva mituri despre sarcina, unele mai cunoscute, altele mai putin cunoscute.

Un mit adevarat despre sarcina este cel potrivit caruia poti ramane insarcinata chiar si pana la opt zile dupa ce ai facut sex intrucat, potrivit studiilor medicale la zi, sperma este capabila de supravietuire in mucoasa cervicala inainte de a fertiliza ovulul.

Un mit fals despre sarcina este cel potrivit caruia daca barbatul nu ejaculeaza, nu exista sarcina. Putine femei si chiar barbati cunosc faptul ca barbatii produc un fluid pre-ejaculator care poate contine si sperma.

De asemenea, multe femei cred ca o singura metoda de prevenire a sarcinii este indeajuns. Nu intotdeauna. Din 100 de femei, 24 raman insarcinate tocmai din cauza folosirii gresite a prezervativului sau a calitatii proaste a acestuia (ruperea in timpul actului sexual).

Chiar si daca faci sex in timpul menstruatiei exista riscul producerii unei sarcini deoarece sperma poate ramane pana la o saptamana in flora vaginala.

Un alt mit desfiintat de specialisti este metoda calendarului. Nu de putine ori, calendarul este dat peste cap, multe sarcini fiind prost programate cu aceasta metoda.

Sursa: oanacuzino.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top