Connect with us

Revistateo.ro

Ce spune semiluna de la baza unghiei despre sanatatea ta

Stiri

Ce spune semiluna de la baza unghiei despre sanatatea ta

Te-ai intrebat vreodata ce rol are semiluna de la baza unghiei? Aceasta este mult mai importanta decat credeai. Aceasta semiluna de culoare albicioasa este o zona foarte sensibila, vizibila doar la baza unghiei, care nu ar trebui lezata sub nicio forma. In cazul in care aceasta mica portiune are de suferit, unghia ramane deformata pentru totdeauna.

Aceasta semiluna de la baza unghiei se mai numeste si lunula. Odata cu trecerea anilor ea se poate reduce treptat. Exista mai multi factori care pot conduce la diminuarea lunulei, printre care se numara: stilul de viata, alimentatia, varsta. In general aceasta disparitie a semilunei incepe de la degetul mic, iar atunci cand lunula de la degetul mare mare dispare inseamna ca circulatia sangelui este intr-un stadiu critic. O unghie care nu prezinta aceasta semiluna indica prezenta unei boli de inima grave, dar si o dimensiune mare a acesteia poate indica probleme precum tahicardia.

CITESTE SI: CE SE INTAMPLA DACA BEI ZILNIC UN PAHAR DE SUC DE MORCOV

CITESTE SI: CUM ITI RECAPETI ENERGIA CAND NU AI DORMIT

O lunula de culoare albastruie indica probleme ale ficatului, iar o culoare pala a acesteia poate semnala prezenta anemiei sau chiar a diabetului. Este foarte important sa acorzi atentia necesara acestei zone si sa o inspectezi in mod regulat. Tine cont de faptul ca semiluna de la baza unghiei poate fi deseori acoperita de pielea din jur, care are un rol protector. In acest caz lunula nu se observa asa cum trebuie, insa nu exista probleme de sanatate.

Daca sesizezi modificari bruste in aceasta zona a unghiei trebuie sa mergi la medic cat mai repede. Este posibil sa ai o afectiune care inca nu a fost depistata si care nu prezinta simptome la momentul de fata. Incearca sa nu indepartezi pielitele unghiilor, pentru a pastra acest strat de protectie asupra lunulei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top