Connect with us

Revistateo.ro

chisturile

Educatie

Ce sunt chisturile vaginale si cum iti dai seama daca suferi de aceasta afectiune

Afla cum depistezi chisturile vaginale, ce sunt ele, de fapt, si cum le poti trata.

Chistul vaginal se observa cu usurinta, pe unul dintre peretii vaginului. Are o culoarea rosie si este nedureros, iar dimensiunile difera: poate avea 6 mm dar si 2,5 cm. Chiar daca la inceput nu este foarte mare, in urmatoarele saptamani chistul va continua sa creasca, asa ca trebuie sa mergi la ginecolog. Cum iti dai seama cand e momentul sa mergi la doctor?

CITESTE SI: 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre OVARELE POLICHISTICE

Primul semn ca ai un chist vaginal este DUREREA. Daca simti disconfort atunci cand stai jos sau cand mergi, e posibil sa ai aceasta afectiune. E cazul sa mergi URGENT la ginecolog daca se modifica secretia vaginala, iar relatiile sexuale devin dureroasa.

Cum se formeaza chistul?

Pe labiile mici se afla o glanda numita Bartolin care produce o cantitate mica de lichid ce hidrateaza partea externa a organelor genitale feminine. In cazul in care conductele prin care circula lichidul sunt blocate, acesta se acumuleaza in glande, care se umfla si astfel se formeaza chistul Bartolin.

Acest tip de chist este cauzat de bacterii precum chlamydia sau gonoreea si poate fi considerat o boala cu transmitere sexuala. Daca descoperi ca ai chisturi vaginale, este bine sa eviti contactul sexual, pana acesta se vindeca.

CITESTE SI: Ce afecțiune ascunde un ORGASM DUREROS. Ai pățit vreodată asta?

Este bine sa analizezi partile intime in oglinda saptamanal. Astfel vei vedea chistul inainte de a se infecta. Daca observi o umflatura in zona vaginului, mergi de urgenta la medicul ginecolog. Doar acesta iti poate pune diagnosticul si iti va prescrie tratamentul potrivit.

Sursa foto: huffpost.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top