Connect with us

Revistateo.ro

Ce teste medicale trebuie sa faci pentru a preveni problemele de sanatate si la ce frecvente

Sanatate

Ce teste medicale trebuie sa faci pentru a preveni problemele de sanatate si la ce frecventa

Fii sincera cu tine: cat de des iti faci analizele medicale? Nu-i asa ca atunci cand mergi foarte rar la medic o faci pentru ca ai atins un nivel care necesita o interventie serioasa?

Iti prezentam ce teste medicale trebuie sa faci pentru a sti cum stai cu sanatatea si la ce frecventa.

LUNAR
Autoexaminarea sanilor se face luna de luna. In cazul in care observi orice problema la sani, indiferent de ce natura este ea, fa-ti o mamografie. Vizitele lunare si testele sanilor sunt indicate pentru a vedea daca te hranesti sanatos si tesuturile sanilor tai nu sufera modificari din cauza toxinelor din alimentatie. Nu mai vorbim despre proaspetele mamici, pentru care examinarea lunara a sanilor este o obligatie.

ANUAL
Unul din cinci adulti cu varsta cuprinsa intre 24 si 32 de ani are probleme din cauza inimii. Hipertensiunea arteriala poate duce la complicatii daca nu se iau masuri in timp util, fapt pentru care ai nevoie de un control amanuntit.

Analizele medicale – Tot anual este recomandat sa faci o vizita la medicul stomatolog pentru a vedea cum se prezinta dintii si gingiile tale. Exista anumite bacterii si infectii care pot fi depistate in cavitatea bucala cu ajutorul aparaturii performante a medicilor stomatologi, pe care nu le poti descoperi de unul singur.

Testele pentru bolile cu transmitere sexuala intra si ele la testele medicale obligatorii din fiecare an. De asemenea, si testul Papanicolau intra pe lista obligatiilor medicale.

DIN DOI IN DOI ANI
Controlul oftalmologic iti spune cum stai cu vederea si daca ai nevoie de anumite picaturi pentru oboseala sau slabirea vederii in conditii de stres si epuizare.

Citeste si: 3 analize pe care TOTI BARBATII TREBUIE SA LE FACA!

Se recomanda ca toti barbatii sa mearga la un control anual pentru a fi siguri ca stau departe de problemele sexuale. Iata 3 analize pe care sa ti le faci si tu.

Barbatii nu obisnuiesc sa mearga la medic, motiv pentru care trebuie sa fie foarte atenti la activitatile ce le pun sanatatea in pericol, intrucat multe dintre bolile actuale se manifesta atunci cand deja este prea tarziu pentru a se mai face ceva. Iata ce anume trebuie sa verifice acestia:

1. Examinarea prostatei

In special dupa varsta de 40 de ani barbsatilor li se recomanda o analiza a prostatei pentru a preintampina eventualele complicatii ce apar odata cu varsta. Incontinenta urinara, afectiune ce intervine atunci cand prostata se mareste, afecteaza si viata sexuala.

2. Procentul de colesterol din organism

Regimul alimentar necorespunzator, alaturi de stilul de viata actual face ca sanatatea barbatilor sa fie pusa in pericol, mai ales prin depunerea kilogramelor in plus. Depunerile de colesterol ca urmare a alimentatie bogate in grasimi si sedentarismul duc la o serie de boli precum cele de inima sau circulatia proasta a sangelui. Mai mult decat atat, vicii precum fumatul sau consumul de alcool cresc riscul de arterosclerola, o afectiune ce se manifesta prin ingustarea vaselor de sange si implicit printr-o alimentare precara a organelor.

Penisul este si el afectat de acest fenomen si in timp problemele cu prostata pot da nastere imposibilitatii mentinerii unei erectii.

3. Analiza testiculelor

Medicii spun ca si o autopalpare a testiculelor este suficienta pentru a ne da seama de potentialele simptome ale cancerului testicular. O umflatura suspecta, o sensibilitate crescuta sau modificarea dimensiunii scrotului ori a unui testicul ridica suficiente semne de intrebare pentru a va indrepta spre un medic specialist.

Aceasta forma de cancer este una dintre cele mai curabile daca este depistata la timp, insa in cazul celor diagnosticati tarziu se va trece la indepartarea testiculului afectat, urmata de o perioada de terapie.

In caz ca prezentati astfel de simptome adresati-va de urgenta unui medic specialist.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top