Connect with us

Revistateo.ro

Ce tip de BRÂNZĂ învinge DEPRESIA

Stiri

Ce tip de BRÂNZĂ învinge DEPRESIA

Stările depresive pot fi ameliorate consumând brânză elvețiană sau fondue de brânză, susțin mai mulți specialiști în probleme de alimentație și depresie.

Fundația Helping Hand din marea Britanie îi ajută pe oamenii cu probleme psihice prin consultații telefonice, iar în urma apelurilor primite, a constatat că cele mai multe cazuri de depresie izbucnesc odată cu instalarea sezonului rece, toamna și apoi iarna. Consultanții care vorbeau cu oamenii la telefon ofereau printre sfaturi psihologice și o metodă practică de a combate depresia: consumul de fondue de brânză.

CITEȘTE ȘI: DEPRESIA NU E UN MOD DE A TRĂI

Fondue-ul de brânză este bogat în vitamina B12, vitamina responsabilă cu starea de bine și de satisfacție. Această vitamină oferă vitalitate organismului și este și foarte bun la gust. Brânza elvețiană utilizată pentru acest preparat culinar conține zinc, unul dintre elementele necesare organismului asociate cu starea de bine.

Experții în combaterea depresiei au folosit și alte tipuri de sfaturi pentru persoanele depresive care sunau și cereau ajutor. Unul dintre ele era să poarte haine în culori vii și să râdă, chiar dacă nu au motive să o facă.

Un studiu realizat de Universitatea din Sussex, Marea Britanie, arată că oamenii sunt puternic influențați de culorile pe care le poartă. Astfel că, potrivit studiului cercetătorilor, s-a constatat că verdele și albastrul îi fac pe bărbați să se simtă mai fericiți, iar pe femei le avantajează culorile portocaliu, violet și albastru deschis pentru a se simți bine.

Pe de altă parte, râsul este recomandat ca o terapie pentru a scăpa de gândurile negative, deoarece ridică nivelul endorfinelor din corp (hormonul plăcerii) și te scapă de depresie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top