Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un deodorant

Frumusete

Ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un deodorant

În primul rând trebuie să ții cont de cât de mult transpiri. Există deodorante care au o formulă mai ușoară și nu sunt eficiente pentru persoanele care au o activitate intensă. Dacă ești o persoană activă, care transpiră mult, cel mai probabil ai nevoie de un antiperspirant, în loc de un deodorant care doar maschează mirosul. Totodată, trebuie să iei în considerare formula care te avantajează cel mai mult. Unele persoane preferă un deodorant sub formă de gel, altele sub formă de stick sau spray. Există probabilitatea ca pentru tine, doar una dintre aceste formule să funcționeze, așa că încearcă fieccare variantă.

CITEȘTE ȘI:CE PARFUM SĂ PORȚI PRIMĂVARA ACEASTA

Deodorantele fucționează în mare parte pentru că au un conținut ridicat de alcool. Acesta transformă zona de la sub braț într-un mediu neplăcut pentru bacteriile care cauzează mirosurile neplăcute, însă poate fi agresiv cu pielea. Alcoolul usucă stratul de la suprafața pielii și poate provoca mâncărimi sau usturime. Dacă vrei o variantă naturală, care să nu conțină alcool, conservanți sau alte ingrediente chimice, poți opta pentru piatra de alăun. Aceasta este o sare în forma sa naturală, care stopează transpirația și îndepărtează bacteriile. Nu are miros și este foarte eficientă.

Dacă nu suporți parfumurile, piatra de alăun este varianta ideală pentru tine. Dacă preferi un deodorant parfumat, ține cont de faptul că mirosul acestuia se schimbă în funcție de PH-ul pielii tale. Testează-l înainte de a-l cumpăra.

Totodată, este foarte important să citești ingredientele înainte de a cumpăra un produs, mai ales dacă ai pielea sensibilă sau ești alergică la anumite ingrediente. Dacă îți faci probleme pentru conținutul ridicat de substanțe chimice, alege o variantă naturală, de la magazinele de tip plafar. Multe deodorante conțin aluminiu, un ingredient care afectează sănătatea pielii pe termen lung și poate determina apariția cancerului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top