Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie sa mananci ca sa ai noroc in Anul Maimutei de Foc

Retete internationale

Ce trebuie sa mananci ca sa ai noroc in Anul Maimutei de Foc

Lumea sarbatoreste cu mare fast noul an chinezesc. Iata ce trebuie sa mananci ca sa ai noroc in Anul Maimutei de Foc.

Anul nou chinezesc incepe, de obicei, in prima noapte cu Luna Noua din an. Anul acesta startul se da pe 8 februarie. In China, urmeaza doua saptamani de festivitati, 14 zile in care e bine sa mananci anumite preparate pentru a avea noroc.

Danielle Chang, autoarea cartii „Lucky Rice: Stories and Recipes from Night Markets, Feasts and Family Tables” spune ca exista cateva secrete culinare care garanteaza norocul oricui ia in considerare preparatele ce aduc bafta si sanatate.

Printre aceste preparate se numara cunoscutele galuste chinezesti facute in prima zi din fiecare an nou. In chineza, aceste delicii se numesc „jiaozi”.

Galustele se servesc in China la miezul noptii, insa pentru prosperitate si sanatate trebuie consumate in cele doua saptamani de sarbatoare.

Tot in primele saptamani din noul an chinezesc sunt recomandate salata tofu si legumele verzi (aduc noroc la bani). Daca vrei sa fii vesel, mananca legume sau fructe rosii.

Galuste umplute, fara sa aprinzi ARAGAZUL! CEA MAI SIMPLA reteta!

Galuste cu prune

Norocul in dragoste si fericirea sunt garantate de chiftelutele din orez in sos sau supa. Orezul lipicios este egal cu fidelitatea, prietenia, comuniunea.

RETETA DE GALUSTE CHINEZESTI CARE ADUCE NOROC:

Ingrediente pentru aluat:

– 370 grame de faina;
– 200 ml. apa calda;
– 1 praf sare.

Ingrediente pentru umplutura:

– 200 grame de varza tocata marunt;
– 400 grame de carne de porc (sau curcan, dupa preferinte);
– 200 grame de ciuperci Shiitake tocate;
– o jumatate de lingurita de sare;
– o lingura de ghimbir tocat;
– 6 fire de ceapa verde;
– 1 ou;
– 2 catei de usturoi zdrobiti;
– piper;
– o lingura de sos de soia;
– o lingura de ulei vegetal;
– o lingura de ulei de susan;
– o lingura de otet de orez;
– 1 ardei iute rosu.

Ingrediente pentru sos:

– sos de soia;
– 1 lingura de zahar;
– 1 lingura de otet de orez;
– 1 lingurita de ghimbir;
– chilli dupa gust;
– 1 lingurita de ulei de susan.

Mod de preparare:

1. Aluatul se face din apa calda, praf de sare si faina. Puneti-l intr-o punga cu fermoar si lasat-l la odihnit 20 de minute.

2. Pentru sos, e nevoie sa amesteci ingredientele enumerate mai sus. Trebuie sa rezulte un gust echilibrat intre picant, acru, sarat si dulce.

3. Cand prepari umplutura, amesteca ingredientele de umplut galustele intr-un vas si framanta-le. Pe parcursul framantarii, adauga ingrediente dupa gust.

4. Imparte aluatul in doua. Intinde aluatul cu sucitorul intr-o foaie de 1 mm. Decupeaza aluatul in forma rotunda, cu ajutorul unor discuri, cu diametrul de pana la 12 cm. Se pun deoparte galustele 15 minute si apoi se intind din nou.

5. Pune in centrul fiecarui disc o lingurita de umplutura. Umezeste marginile cu apa si modeleaza galustele la fel ca in imaginea articolului.

Specialitatile chinezesti sa gatesc la abur, fierte ori prajite. Daca alegi sa le prajesti, incinge ulei intr-o tigaie si ia galustele de pe foc numai in momentul cand baza capata o nuanta aurie. In aproximativ 8 minute acestea ar trebui sa fie gata. Se servesc calzi cu sosul dulce-acrisor.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete internationale

To Top