Connect with us

Revistateo.ro

Depresia este o afectiune tot mai des intalnita. Este cauzata de mai multi factori. De asemenea, se manifesta diferit. Ce trebuie sa stii despre depresie?

Sanatate

Ce trebuie sa stii despre depresie

Depresia este o problema tot mai des intalnita. Exista mai multe modalitati prin care poate fi combatuta. De asemenea, poate fi declansata de multi factori. In plus, trebuie stiut faptul ca se poate manifesta in moduri diferite. Exista unele informatii referitoare la depresie pe care, poate, nu le stiai. Te vor ajuta sa intelegi mai bine aceasta afectiune.

Cateva informatii despre depresie pe care poate nu le cunosteai

1. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din New York, depresia distruge celulele nervoase aflate in fata cortexului cerebral. Acest cortex te ajuta sa fii optimist. Cand sunt activate te ajuta sa combati afectiunea.

2. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii pana in anul 2030 numarul oamenilor depresivi va fi mai mare decat cel al oamenilor care sufera de HIV.

3. Multi oameni sunt dependenti de antidepresive. Un exmplu in acest sens ar putea fi americanii. La 3/4 din populatia Statelor Unite ale Americii poate fi intalnita aceasta problema.

4. Numarul femeilor care sufera de afectiunea in discutie este mult mai mare decat cel al barbatilor care se confrunta cu afectiunea.

5. Conform studiilor, femeile depresive risca sa sufere de osteoporoza.

6. Dupa moartea primei lui iubiri, Ann Rutledge, Abraham Lincoln a intrat in depresie. Aproape intreaga viata a suferit de depresie cronica.

7. In fiecare an aproximativ 15 % dintre persoanele care sufera de depresie se sinucid.

8. Potrivit specialistilor, mai mult de 6 % dintre copii sufera de aceasta afectiune. Iar 4.9 % dintre ei sufera chiar de depresie cronica.

9. Oamenii depresivi racesc mult mai repede decat cei care nu sufera de afectiunea in discutie.

10. Depresia nu se rezuma la tristete. Unii oameni isi pierd interesul pentru anumite lucruri sau persoane. Altii sunt frustrati sau furiosi, ori nu se pot concentra. Alte persoane nu vor sa aiba grija de ele sau refuza sa petreaca timp cu ceilalti.

11. Cercetarile au dovedit ca este o boala reala si poate fi declansata de multi factori.

Articole pe aceeasi tema:

Cum scapi de depresie in 6 pasi

Cat trebuie sa dormi ca sa scapi de depresie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top