Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să știi despre periuța de dinți

Ingrijirea dintilor

Ce trebuie să știi despre periuța de dinți

Dinții trebuie periați cel puțin de două ori pe zi, dimineața și seară. Dacă este posibil, este indicat să îi periezi și după masă. Timpul minim de periaj este de 3 minute, însă un periaj corespunzător durează 5 minute. Majoritatea persoanelor se grăbesc atunci când se spală pe dinți și nu își formează o igienă orală corectă. Curățarea danturii ia timp, însă ne păzește de numeroase neplăceri.

CITEȘTE ȘI: OBICEIURI CARE ÎȚI POT AFECTA DANTURA

Periuța de dinți are un rol foarte important. Ea se găsește în zilele noastre în numeroase forme și dimensiuni, ceea ce îi poate duce pe unii dintre noi în eroare atunci când vine vorba despre alegerea periuței ideale. Este foarte important ca periuța de dinți să se simtă confortabil atât în mână, cât și în gură. Perii acesteia nu trebuie să fie deloc rigizi, pentru că astfel vor agresa gingiile și vor provoca inflamații. Dacă o periuță este ușor de folosit, aceasta va fi utilizată mai des și cu plăcere. Dacă, în schimb, este rigidă și lezează interiorul sensibil al gurii, este foarte probabil să o evităm cât mai mult.

Din moment ce ai găsit periuța ideală, este important să cunoști câteva tehnici corecte de periaj. Periază-ți dinții cel puțin 3 minute, de două ori pe zi. Folosește ața dentară cât mai des și atunci când periezi în sensul liniei gingiei, înclină periuța spre gingie. Folosește o mișcare delicată, pentru a nu agresa gingiile. Este important să alegi o pastă de dinți cu fluor, pentru a preveni apariția cariilor.

Nu uita să îțu cureți limba, pentru că aici se adună foarte multe bacterii care pot fi cauza mirosurilor neplăcute. Clătește foarte bine periuța după ce ai folosit-o și acoper-o cu un căpăcel special. Schimbă periuța de dinți o dată la 3 luni de zile. Nu uita că este foarte important să mergi la medic de două ori pe an pentru a efectua un control de rutină.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top