Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Ce uită creștinii să facă înainte de spovedanie

Cei mai mulți creștini se confesează preotului mai ales în preajma Sărbătorilor, în marile posturi de peste an, ceea ce este greșit.

Sfaturi importante pentru credincioșii adevărați

E nevoie să ne spovedim de fiecare dată când păcatele pe care le facem atârnă greu asupra noastră. Nu îți transforma păcatele într-o cruce greu de cărat!

Toți credincioșii care țin Marele Post merg la finalul acestuia la biserică pentru a se spovedi și împărtăși.

Mulți uită să facă anumite lucruri înainte de a se spovedi, chestiuni elementare fără de care spovedania și împărtășania nu își fac efectul.

Mulți își spun păcatele fără căință adevărată, fără să mediteze asupra lor înainte de a merge să le spună preotului, ceea ce nu este corect din punctul de vedere al moralei creștinei.

Cu alte cuvinte, nu este bine să mergi la spovedanie dacă ești certat cu cineva, dacă nu ai iertat pe cineva sau dacă nu ți-ai cerut iertare pentru greșelile tale. Cei care fac asta sunt considerați de teologi asemenea fariseilor.

CITESTE SI: Ce spune despre tine cifra inimii. Cum o calculezi

De asemenea, mulți duhovnici spun că înainte de a lua decizia de a ne spovedi trebuie să facem un fel de bilanț al vieții, să realizăm care au fost plusurile și minusurile noastre, ce puteam să facem bine și unde am greșit crezând că facem bine.

E important de spus că nu preotului trebuie să îi ascunzi păcatele. Nu ți le ascunde ție! Nu fugi de ele! Faptul că nu îi confesezi duhovnicului tot ce ai făcut nu e o crimă, dar faptul că te minți că nu s-a întâmplat nimic îți distruge sufletul și duce la sentimentul deznădejdii.

Un alt lucru important de precizat: oricare ar fi sfatul sau canonul primit de duhovnic, primește-l cu smerenie și fă tot efortul să-l duci la capăt fără a simți că e o corvoadă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top