Connect with us

Revistateo.ro

Ce varsta reala are fiecare parte a corpului tau

Inedit

Ce varsta reala are fiecare parte a corpului tau

In buletinul tau e trecuta o anumita varsta, insa anii pe care ii ai (calculati de la momentul nasterii) nu sunt aceiasi pentru anumite zone ori organe ale corpului tau.

Daca simti ca ingheti de teama cand cineva te intreaba ce varsta ai, exista o portita de scapare. Te poti lega frumusel de varsta anumitor parti ale corpului tau, dupa cum vei vedea mai jos. Forma corpului, starea pielii, parul si unghiile sunt cateva parti care se schimba pe masura ce avansezi in varsta. Cu toate acestea, exista anumite zone care se genereaza in mod automat, ciclic, sustin cercetatorii de la National Institute of Aging.

Parul este inlocuit la fiecare 2 pana la 7 ani. Unghiile se reinnoiesc la fiecare 6 luni, aproximativ. Stratul care acopera stomacul si intestinele se reinnoieste de la 2 la 9 zile, mai ales daca este expus frecvent aciditatii. Pielea se schimba de la 2 la 4 saptamani.

Trucuri de slabit in functie de varsta

TEST ONLINE: Ce varsta are sufletul tau?

Globulele rosii se reinnoiesc la fiecare 4 luni. 100 de milioane de celule se nasc in fiecare minut. La fiecare 10 ani, ai oase noi si asta pentru ca o echipa de celule puternice distruge osul imbatranit pentru a construi unul nou.

Celulele grase din corpul tau se schimba ceva mai greu, odata la 25 ani. Compozitia muschilor se modifica odata la 15 ani.

Avem si vesti triste. Ce nu se schimba niciodata:

1. Jumatate din inima ta ramane cu tine pana la sfarsit pentru ca celulele sale sunt greu de inlocuit (procesul devine lent pe masura ce inaintezi in varsta).

2. Anumite parti ale creierului adapostesc neuroni noi, insa majoritatea sunt acolo. Ei doar se dezvolta pe masura ce inaintezi in viata.

3. Cristalinul (mediul transparent al ochiului responsabil de vedere) nu este reinnoit niciodata. Ramane acelasi de cand deschizi ochii pana cand ii inchizi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top