Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 117 ani

Inedit

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 117 ani

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 117 ani. Femeia din Japonia a murit la doar o lună după ce sărbătorise venerabila vârstă de 117 ani. Conform certificatului său de naştere, Misao Okawa s-a născut la data de 5 martie 1898 si se trăgea dintr-o familie de comercianţi de kimonouri din Osaka.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Insule pe care ar trebui să le vizitezi măcar o dată în viață

Aceasta devenise cea mai bătrână persoană de pe planetă încă de acum trei ani, când în februarie 2013 a fost înscrisă în Cartea Recordurilor. Atunci, asiatica trecea în fruntea clasamentului după ce o altă femeie, tot din Japonia, deceda la vârsta de 115 ani.

Cu doar o lună în urmă, pe 5 martie, Misao Okawa şi-a celebrat ziua cu mare fast şi a avut parte chiar şi de o şedinţă foto, prilej cu care a îmbrăcat un kimono roz, accesorizat cu o floare în aceeaşi nuanţă.

La poza de familie au participat toţi descendenţii japonezei, adică cei trei copii, alături de patru nepoţi şi zece strănepoţi. Printre cei prezenţi la ziua de naştere a femeii s-au aflat atât fiul său cel mare, de „numai” 92 de ani, dar şi cel mai mic strănepot, în vârstă de doi ani.

În ciuda faptului că împlinise 117 ani, starea de sănătate a lui Misao Okawa era una bună.

Privind clasamentul celor mai în vârstă oameni de pe planetă, am spune că în Japonia se află elixirul unei vieţi lungi. Cel mai bâtrân om de pe planetă este tot de aici şi se numeşte Sakari Momo. Născut pe 5 februarie 1903, bărbatul de 112 ani a obţinut titlul de cel mai longeviv bărbat în vara lui 2014.

Tot statul nipon se poate mândri cu o speranţă de viaţă cu mult peste media mondială, unde speranţa de viaţă a bărbaţilor este de peste 80 de ani, iar a femeilor de 86 de ani, recordul mondial absolut.

În septembrie 2014, Japonia publica un raport conform căruia peste 59.000 de cetăţeni ai statului asiatic au ce puţin 100 de ani, iar procentajul celor de 65 de ani sau peste ocupă aproape un sfert din totalul populaţiei, cu previziunea că acesta va creşte la 40% până în 2060.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top