Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cea mai bună asistentă medicală din Anglia este o româncă

Lia Smochină este cea mai bună asistentă medicală din Anglia, scrie Europa FM. Nominalizarea ei a fost făcută la sfârșitul lui 2014 de către departamentul de îngrijiri paliative din cadrul Sistemului Național de Sănătate din Anglia, la titlul de „Nurse of the year”, adică „Asistenta anului”.

Lia Smochină susține că nu îi vine să creadă nici acum că este cea mai bună asistentă medicală a anului din Regatul Unit: „Când mi-am auzit numele am fost copleşită, chiar nu am crezut că voi câştiga. A fost o experienţă unică atunci când am urcat pe podium în lumina reflectoarelor şi mi-a fost înmânat premiul”, susține românca, notează Europa FM.

CITEȘTE ȘI: CABRAL A AJUNS LA SPITAL, DIN JUNGLA AFRICANĂ

Lia Smochină este moldoveancă de origine, lucrând înainte la Spitalul Județean din Bacău iar acum este directoare la un centru de îngrijiri pentru bătrâni din Regatul Unit. Lucrează în sistemul național de sănătate englez din anul 2007, an în care a părăsit România căutând o viață mai bună.

Din 2009 până în 2011 a fost asistentă la un cămin pentru bătrâni iar din 2011 a devenit unit manager. A devenit asistentă-șefă în doar doi ani de zile, sub titlul „deputy-manager”, funcție pe care o deține și acum. Lia Smochină este un exemplu că românii sunt apreciați la adevărata lor valoare în străinătate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top