Retete
Cea mai delicioasă mâncare de vară: Salată de vinete cu maioneză
Rețetă SALATĂ DE VINETE CU MAIONEZĂ:
Știm că salata de vinete cu maioneză este destul de grasă, însă există o variantă în care poate fi preparată pentru a nu cauza probleme de colesterol.
INGREDIENTE:
1. 1 kilogram de vinete
2. o ceapă mică
3. maioneză vegetală făcută acasă
4. 130 ml. lapte de soia
5. 1 linguriță de zeamă de lămâie
6. 150 ml ulei de măsline extravirgin
7. o jumătate de linguriță de sare și o linguriță de piper
8. 1 linguriță de muștar
CITEȘTE ȘI: CUM SE PREPARĂ CORECT VARZA A LA CLUJ
CUM SE FACE MAIONEZA:
Înainte de toate, amestecă laptele de soia cu muștarul și zeama de lămâie cu ajutorul unui blender, timp de 20-25 de secunde. În timpul în care amesteci aceste ingrediente cu blenderul adaugă încet uleiul de măsline extra virgin.
În momentul în care compoziția s-a îngroșat, odată cu introducerea uleiului în maioneza ta, înseamnă că primul pas a fost bine făcut.
CUM SE FAC VINETELE:
Dacă nu aveți un grătar la îndemână, coaceți vinetele pe flacăra de la aragaz. Coaja trebuie să se sfarme bine, iar vinetele trebuie să fie moi pe interior. Rețeta ideală prevede ca vinetele să fie lăsate peste noapte, la răcoare, și preparate a doua zi.
Răzuiește ceapa pe o răzătoare, scoate vinetele de la rece și amestecă toate ingredientele (împreună cu maioneza ținută la rece, de asemenea). Atunci când ungi feliile de pâine cu maioneza de vinete, poți pune peste ele câteva felii de ardei roșu sau de roșii zemoase. Poftă bună!