Prajituri
Cea mai ieftina prajitura din lume, cu toate ingredientele in aceeasi tava! Fara lapte, oua sau unt!
Aceasta este cea mai simpla reteta pentru o prajitura ieftina, cu putine ingrediente, fara oua, lapte sau unt! Nici macar mixer nu iti trebuie!
Vei obtine o prajitura ieftina, rapida si foarte gustoasa. Este asemanatoare cu un pandispan sau cu o negresa (daca alegi varianta cu ciocolata/cacao), pufoase, moale si delicioasa. Este o prajitura care e binevenita atunci cand nu prea mai ai bani, dar ai pofta de dulce, atunci cand tii post sau daca ai alergie/intoleranta la lactate sau la oua.
Reteta pentru prajitura ieftina
INGREDIENTE:
190 grame de faina
130 grame de zahar
Citeste si: Cartofi carbonara – solutia pentru o cina rapida
Citeste si: Prajitura cu SFECLA ROSIE
1 lingurita de sare
3 linguri de cacao (daca vrei sa iasa ca o negresa. Renunta la cacao daca iti doresti o prajitura cu vanilie)
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingurita de otet
5 linguri de ulei
230 ml de apa
PREPARARE:
Preincalzeste cuptorul la temperatura medie. Pregateste tava in care vei coace prajitura – tapeteaz-o cu hartie de copt. Pune ingredientele uscate in tava – faina, zahar, sare, cacao. Amesteca-le bine si fa 3 gauri in acest mix. Pune intr-o gaura otetul, intr-alta vanilia si in a treia gaura pune uleiul. Amesteca bine aluatul cu o furculita. Pune apa la temperatura camerei si amesteca bine toata compozitia direct in tava.
Tine prajitura la cuptor, la temperatura medie, timp de 35 de minute. Testeaz-o cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt, undeva dupa 25 de minute, caci durata coacerii ar putea varia in functie de cuptorul pe care il folosesti.
Aceasta este reteta de baza pentru o prajitura ieftina, insa tu poti sa mai adaugi orice iti doresti! Pune nuci sau alune pentru o textura crocanta, adauga fructe confiate sau fructe din compot pentru un plus de savoare. De asemenea, poti sa pregatesti o glazura din ciocolata de menaj topita.
Pofta buna!
M. F.
2017-03-01T14:20:23+02:00 at 2017-03-01T14:20:23+02:00
Minciuni… prima data cand am preparat prajitura, am lasat-o la cuptor (200°), 55 minute. Am scos prajitura aproape cruda. Acum o am la cuptor de o ora si 10 minute si inca nu e coapta… ce anume lipseste?! La gust este buna!
Me
2017-05-03T14:35:21+03:00 at 2017-05-03T14:35:21+03:00
@M.F.
Nu sunt minciuni, si nu înțeleg cum nu îți poate ieși o rețetă atât de simplă. Eu fac această rețetă de mulți ani, apare în multe cărți de bucate si e perfectă când vrei o prăjitură rapidă pentru musafiri neașteptați. Pt un efect wow, o poți umple sau îmbrăca cu o cremă rapidă de unt sau ganache. Totuși, mult mai simplu este să măsori ingredientele cu o cană. De asemenea se pot adăuga diverse ingrediente în plus și la fel, iese foarte bună: nuci, vișine, cocos, coaja de portocala sau de lămâie, etc.
cosmin
2017-06-18T02:18:10+03:00 at 2017-06-18T02:18:10+03:00
nici mie nu mi-a iesit …am urmat tot la gramaj si tot nu a iestit, aceasi chestie nu creste??? probabil de la faina? alba ecologica?
Georgiana
2017-07-16T17:05:02+03:00 at 2017-07-16T17:05:02+03:00
Prăjitură are gust bun dar nu a crescut neam.