Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai ieftina prajitura din lume, cu toate ingredientele in aceeasi tava! Fara lapte, oua sau unt!

Prajituri

Cea mai ieftina prajitura din lume, cu toate ingredientele in aceeasi tava! Fara lapte, oua sau unt!

Aceasta este cea mai simpla reteta pentru o prajitura ieftina, cu putine ingrediente, fara oua, lapte sau unt! Nici macar mixer nu iti trebuie!

Vei obtine o prajitura ieftina, rapida si foarte gustoasa. Este asemanatoare cu un pandispan sau cu o negresa (daca alegi varianta cu ciocolata/cacao), pufoase, moale si delicioasa. Este o prajitura care e binevenita atunci cand nu prea mai ai bani, dar ai pofta de dulce, atunci cand tii post sau daca ai alergie/intoleranta la lactate sau la oua.

Reteta pentru prajitura ieftina

INGREDIENTE:

190 grame de faina
130 grame de zahar

Citeste si: Cartofi carbonara – solutia pentru o cina rapida

Citeste si: Prajitura cu SFECLA ROSIE

1 lingurita de sare
3 linguri de cacao (daca vrei sa iasa ca o negresa. Renunta la cacao daca iti doresti o prajitura cu vanilie)
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingurita de otet
5 linguri de ulei
230 ml de apa

PREPARARE:

Preincalzeste cuptorul la temperatura medie. Pregateste tava in care vei coace prajitura – tapeteaz-o cu hartie de copt. Pune ingredientele uscate in tava – faina, zahar, sare, cacao. Amesteca-le bine si fa 3 gauri in acest mix. Pune intr-o gaura otetul, intr-alta vanilia si in a treia gaura pune uleiul. Amesteca bine aluatul cu o furculita. Pune apa la temperatura camerei si amesteca bine toata compozitia direct in tava.

Tine prajitura la cuptor, la temperatura medie, timp de 35 de minute. Testeaz-o cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt, undeva dupa 25 de minute, caci durata coacerii ar putea varia in functie de cuptorul pe care il folosesti.

Aceasta este reteta de baza pentru o prajitura ieftina, insa tu poti sa mai adaugi orice iti doresti! Pune nuci sau alune pentru o textura crocanta, adauga fructe confiate sau fructe din compot pentru un plus de savoare. De asemenea, poti sa pregatesti o glazura din ciocolata de menaj topita.

Pofta buna!

4 Comments

4 Comments

  1. M. F.

    2017-03-01T14:20:23+02:00 at 2017-03-01T14:20:23+02:00

    Minciuni… prima data cand am preparat prajitura, am lasat-o la cuptor (200°), 55 minute. Am scos prajitura aproape cruda. Acum o am la cuptor de o ora si 10 minute si inca nu e coapta… ce anume lipseste?! La gust este buna!

  2. Me

    2017-05-03T14:35:21+03:00 at 2017-05-03T14:35:21+03:00

    @M.F.
    Nu sunt minciuni, si nu înțeleg cum nu îți poate ieși o rețetă atât de simplă. Eu fac această rețetă de mulți ani, apare în multe cărți de bucate si e perfectă când vrei o prăjitură rapidă pentru musafiri neașteptați. Pt un efect wow, o poți umple sau îmbrăca cu o cremă rapidă de unt sau ganache. Totuși, mult mai simplu este să măsori ingredientele cu o cană. De asemenea se pot adăuga diverse ingrediente în plus și la fel, iese foarte bună: nuci, vișine, cocos, coaja de portocala sau de lămâie, etc.

  3. cosmin

    2017-06-18T02:18:10+03:00 at 2017-06-18T02:18:10+03:00

    nici mie nu mi-a iesit …am urmat tot la gramaj si tot nu a iestit, aceasi chestie nu creste??? probabil de la faina? alba ecologica?

  4. Georgiana

    2017-07-16T17:05:02+03:00 at 2017-07-16T17:05:02+03:00

    Prăjitură are gust bun dar nu a crescut neam.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top