Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai puternică rugăciune pentru momentele grele ale vieții

Stil de viata

Cea mai puternică rugăciune pentru momentele grele ale vieții

Există momente în viață în care ne simțim singuri, descumpăniți, în care nimic nu mai funcționează. Gândurile negre pot fi îndreptate prin slava adusă lui Dumnezeu, Singurul care are grijă de noi în clipele dificile.

Rugăciunea de pomenire și de cercetare a cugetului, spusă pentru Biserică, pentru rude și pentru propriul suflet, are o putere tămăduitoare.

Pentru Biserică:

Mai întâi, adu-Ţi aminte, Doamne, de soborniceasca şi apostoleasca Ta Biserică, pe care ai agonisit-o cu scump sângele Tău; Înnoieşte-o întăreşte-o, răspândeşte-o, înmulţeşte-o, împac-o şi o păzeşte nebiruită de porţile iadului în veci, iar dezbinările ei le potoleşte
(o închinăciune).

Pentru părinţi şi rudenii:

Mântuieşte, Doamne, şi miluieşte pe părinţii mei (numele), pe fraţii, surorile, pe toate rudeniile cele după duh şi dupa trup şi pe prieteni şi le dăruieşte lor pacea Ta, îndestulându-i cu bunătăţile cele lumeşti şi cu cele mai presus de lume
(o închinăciune).

Pentru morţi:

Pomeneşte, Doamne, sufletele adormiţilor robilor Tăi, părinţii mei (numele), fraţii, surorile şi toate rudeniile mele după duh şi dupa trup, iertându-le lor toată greşeala cea de voie şi cea fără de voie. Dăruieşte-le împărăţia şi împărtăşirea veşnicelor Tale bunătăţi, îndulcirea Ta cea fără de sfârşit şi fericita viaţă.

(o închinăciune)

Pentru tine însuţi:

Mântuieşte-mă, Doamne, miluieşte-mă şi iartă-mi tot ceea ce eu, ca un om neputincios, am greşit Ţie şi m-am smintit şi nebuneşte m-am abătut, ca un netrebnic, către fapte necuvioase. Rogu-mă dar: întoarce-mă iarăşi pe calea mântuirii, prin dumnezeiasca Ta iconomie
(o închinăciune).

 

Toți creștinii trebuie să cunoască cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Iată care este aceasta și când trebuie să fie rostită pentru a avea efectul dorit. Află despre ce este vorba.

Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate

„Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului.

Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, că s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele.

Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, că să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Amin.”

 

Este bine ca rugăciunea să fie rostită în fiecare zi. Mai mult decât atât, este bine să mergi la Sfânta Liturghie de fiecare dată când poți. Astfel, vei fi sănătos. Te vei bucura de o sănătate fizică, dar și psihică.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top