Connect with us

Revistateo.ro

vinete

Inedit

Cea mai usoara metoda ca sa cureti vinete si ardei copti

Iti place salata de vinete sau cea de ardei copti, dar sa cureti legumele dupa ce le-ai luat de pe jar este un cosmar? Iata un truc extraordinar!

Nu ai descoperit inca nicio metoda care sa faca din curatatul vinetelor si ardeilor o treaba mai usoara? Iata ca, de acum inainte, nu trebuie sa te mai chinui.

Alege cateva vinete si ardei pe care sa le coci. Poti sa le pregatesti pe aragaz, in cuptor sau pe jar. Despre coacerea pe jar, multe gospodine spun ca ar fi cea mai buna metoda pentru a obtine legume coapte delicioase, cu o usoara aroma de fum, care le da un gust inconfundabil.

Dupa ce le-ai copt, pune vinetele si ardeii intr-o punga pe care o inchizi ermetic si las-o deoparte timp de 10 minute. Vei descoperi ca dupa ce scoti legumele din punga, poti indeparta imediat coaja coapta.

De ce functioneaza acest truc? Condensul format in punga va actiona asupra legumelor si va inmuia coaja, care se curata in doi timpi si trei miscari! Incearca si tu!

CITESTE SI: Greșeala pe care o facem cu toții. Cum se prepară corect SALATA DE VINETE

Acum este mai simplu sa pastrezi la congelator cateva pungute cu vinete si ardei copti, curatate de coaja si portionate astfel incat sa scoti cate un pachetel atunci cand ti se face pofta de minunatele legume. Din vinete obtii o delicioasa salata, cu maioneza sau simpla, ori le poti transforma in zacusca.

Ardeii capia si gogosarii pastrati la congelator sunt foarte buni sub forma de pasta pe care sa o folosesti la ciorbe si tocanite, dar sunt extraordinari si intr-o salata, cu putin otet.

CITESTE SI: Sigur nu stiai despre aceste beneficii ale ARDEILOR COPTI!

Legumele isi pastreaza calitatile nutritive daca sunt copte si congelate, asa ca ai toate motivele sa pregatesti astfel ardei si vinete pentru iarna. Spor la treaba!

Sursa foto: the-veghog.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top