Connect with us

Revistateo.ro

picioare grele

Naturiste

Ceai pentru PICIOARE GRELE

Daca simti ca ai picioare grele, glezne umflate, le simti obosite si ai o slabiciune in membrele inferioare, mergi la plafar ca sa cumperi cateva plante din care sa prepari un ceai excelent!

Ce plante sa folosesti pentru ceai impotriva picioarelor grele:

– hibiscus
– fructe de maces
– sulfina
– coada-calului
urzica

Cumpara aceste plante de la plafar, combina-le in proportii egale, poti sa adaugi si frunze de menta sau coji de portocale, pentru un plus de aroma. Din acest amestec vei prepara o infuzie astfel: 2 lingurite de plante la 200 ml de apa fierbinte. Bea ceaiul dimineata si seara si vei observa ca senzatia de picioare grele se va ameliora.

CITESTE SI: Picioare si maini amortite? Vezi ce poate cauza aceasta senzatie si ce ai de facut!

CITESTE SI: Porti pantofi cu toc? Iata cum sa iti PROTEJEZI picioarele!

Acest ceai are un efect benefic asupra picioarelor grele si umflate, deoarece plantele pe care le contine ajuta circulatia periferica.

Picioarele grele si obosite sunt cauzate de vene varicoase, care sunt provocate, la randul lor de insuficienta venoasa – e afecta fluxul de sange.

Conform Organizatiei Mondiale a sanatatii, aceasta boala este ereditara, agravata de statul indelungat in picioare sau pe scaun, cu picioarele indoite de la genunchi.

Picioarele grele vor avea o marire vizibila a gambelor, se vor ingrasa gambele si se vor forma varicele. Caldura si vremea foarte rece afecteaza aceasta afectiune.

Pe langa ceaiul pentru picioare grele din plantele recomandate, mai poti face cateva lucruri care sa iti calmeze senzatia de picioare umflate:

– umple un lighean cu apa rece si altul cu apa fierbinte: pune picioarele in apa rece, tine-le 5 minute, apoi pune-le in apa fierbinte. Repeta operatia pana se raceste apa fierbinte
– incearca sa fii mereu hidratata – cel putin 2 litri de apa pe zi!
– miscarea este cel mai mare inamic al varicelor: cu cat mergi mai mult pe jos, cu atat ti se reduce umflatura venelor.
– poarta haine potrivite: pantalonii stramti, dresurile, colantii sunt buni pe vremea rece, dar deloc benefici pentru piciarele tale. De asemenea, evita si tocurile inalte
– stai cu picioarele ridicate: chiar si la birou, tine picioarele pe un scaun mai inalt, astfel incat sa stimulezi circulatia, iar acasa, cat privesti la televizor, stai cu picioarele pe o perna.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top