Connect with us

Revistateo.ro

Iată care este ceaiul care face minuni pentru săntate. Ai nevoie de 2 ingrediente care se găsesc în bucătăria oricui. Iată cum se prepară.

Sanatate

Ceaiul care face minuni pentru săntate. Ai nevoie de 2 ingrediente

Dacă vrei să afli care este ceaiul care face minuni pentru sănătate, atunci află că acesta este ceaiul din fulgi de ovăz. Iată cum se prepară și care sunt beneficiile pe care le aduce organismului.

Ceaiul care face minuni pentru săntate. Ai nevoie de 2 ingrediente

Ceaiul din fulgi de ovăz este benefic pentru organism. Asta pentru că ovăzul este una dintre cele mai sănătoase cereale. În plus, în fulgii de ovăz nu există gluten. În schimb, sunt o sursă importantă de proteine.

În fulgii de ovăz există numeroase substanțe nutritive. Printre ele se numără vitamina B1, vitamina B2, vitamina E, fier, magneziu, calciu, zinc și fier. Mai mult decât atât, în fulgii de ovăz se găsesc fibre, carbohidrați și aminoacizi.

Pentru a pregăti ceaiul care face minuni pentru sănătate ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 100 de grame de fulgi de ovăz
– 600 de ml de apă
– 25 de grame de miere
– scorțișoară (un baton)

Înainte de toate, se pune apa la fiert. Când ajunge în punctul de fierbere, se adaugă fulgii de ovăz și scorțișoara. Totul se lasă la fiert aproximativ o jumătate de oră. Este important ca ceaiul să se pregătească la foc mic. Recipientul nu trebuie să fie acoperit. Din când în când este bine să se amestece cu o lingură din lemn.

După o jumătate de oră se ia ceaiul de pe foc și se lasă la răcit timp de o oră. Trebuie să stea acoperit. După aceea ceaiul se strecoară. Când va ajunge la temperatura camerei, ceaiul se poate pune într-un recipient. Este important ca acesta să fie din sticlă. Poate fi îndulcit cu o lingură de miere.

CITEȘTE ȘI: Greșeala pe care trebuie să o eviți când faci ceai

CITEȘTE ȘI: Beneficiile ceaiului de ștevie

Cu un sfert de oră înainte de masă se bea o cană de ceai. Poți face asta de 3 sau 4 ori pe săptămână. Poți urma cure de 2 săptămâni.

Ceaiul de ovăz aduce beneficii la nivelul tranzitului intestinal. Ajută digestia, previne apariția balonării și a gazelor intestinale. În plus, scade nivelul colesterolului, are rolul de a proteja inima de diferite afecțiuni. În plus, este recomandat și în curele de slăbire pentru că după ce este consumat apare senzația de sațietate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top