Connect with us

Revistateo.ro

Ceaiul de tei este toxic sau nu

Naturiste

Ceaiul de tei este toxic sau nu?

Ceaiul de tei este toxic – asa suna una din cele mai cautate propozitii de pe Google. Despre beneficiile consumului acestui tip de ceai se stiu foarte putine. Se stie, de pilda, ca este excelent pentru persoanele hipertensive si ca e bun pentru relaxare, actionand uneori ca un somnifer.

Ca orice alta licoare, consumat in exces poate fi daunator. Dar de la asta si pana la a afirma ca este toxic e cale lunga. Unii medici sustin totusi ca ceaiul de tei este contraindicat gravidelor, bebelusilor si soferilor. Ceaiul de tei poate avea aceleasi efecte asupra sarcinii precum ceaiul de ghimbir. VEZI AICI CONTRAINDICATIILE

Cu toate acestea, florile de tei din care este facut ceaiul figureaza la cele mai sigure produse naturale pentru sanatate. FDA (Food and Drug Administration – o agentie de stat din SUA care se ocupa cu alimentatia si compusii chimici din medicamente si plante) include teiul ca varianta sigura mai ales pentru prepararea ceaiului. Florile si frunzele de tei fac parte din lista GRAS (generally recognised as safe – alimente/ plante sigure pentru consum).

Ce contine ceaiul de tei?

Florile de tei contin un ulei esential denumit farnesol, un anumit tip de zahar, catecol si acid galic. Toate aceste substante au un efect benefic asupra organismului.

Medicul Stefan Mantea: „Nu exista nicio contraindicatie privind consumul de ceai de tei”

Medicul de familie Stefan Mantea ne-a spus ca ideea potrivit careia ceaiul de tei ar fi toxic este o pura fabulatie. „Nu exista nicio contraindicatie. La cat ceai de tei am baut in copilarie… E adevarat ca excesele nu sunt bune de niciun fel.

CITESTE SI: Ceaiurile care te ajuta sa dormi usor

Daca bem 4 litri de ceai de tei vom fi mult prea linistiti si tot ce vom reusi va fi sa ii enervam pe ceilalti cu calmitatea noastra. Strict din punct de vedere medical, ceaiul de tei nu este periculos. Vorbim aici de ceaiul natural, facut din florile de tei, nu din chimicale, cum exista multe in comert”, ne-a declarat doctorul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top